Calecara Appassimento Red
To wino charakteryzuje się głębokim purpurowoczerwonym kolorem. W nosie dominuje aromat dojrzałych owoców, takich jak czerwone porzeczki i maliny, z nutami dżemu. W ustach pełne, dobrze zbalansowane, z doskonałą kwasowością. Idealnie komponuje się z daniami na bazie makaronu, parmigianą, klopsikami, pieczonymi czerwonymi mięsami oraz twardymi serami. Najlepiej podawać je schłodzone do temperatury 8-10°C.
Calecara DOC Primitivo di Manduria
Wino o rubinowo-czerwonej barwie z granatowymi refleksami urzeka intensywnym bukietem czarnych jagód z nutami lukrecji i kawy. W ustach dominuje mocny smak z aksamitnymi, otulającymi taninami. Wytrwałe wykończenie przynosi akcenty dżemu i przypraw. Doskonale komponuje się z wyśmienitymi kawałkami mięsa, daniami z grilla oraz makaronem z intensywnymi sosami. Najlepiej serwować schłodzone do temperatury 18°C.
Calecara IGP Primitivo Puglia
Ten rubinowo-czerwony trunek o fiołkowych odcieniach oczaruje swoim bukietem aromatów, w którym dominują nuty wiśni oraz małych czerwonych owoców, takich jak porzeczki i maliny. Na podniebieniu zachwyca okrągłą i otulającą strukturą, z jedwabistymi taninami i świeżym finiszem. Idealnie komponuje się z polędwicą, klopsikami w sosie, gulaszem oraz parmigianą. Najlepiej smakuje podawany schłodzony do temperatury 18-20°C.
Cucielo Vermouth Di Torino Bianco 0,75l 16,8%
Do produkcji wermutów CUCIELO używane są dokładnie wyselekcjonowane winogrona, dające mu swój niepowtarzalny smak. Winogrona Trebbiano D’Arbuzzo, tworzą lekkie, delikatne wino z nutami sadu owocowego, białych kwiatów oraz rumianku natomiast winogrona ze szczepu Grillo and Ansonica są świeże, lekkie nadając winu owocowych nut, z posmakiem jabłka oraz cytryny.
Cucielo Vermouth Di Torino Rosso 0,75l 16,8%
Cucielo Bianco oraz Rosso butelkowane z mocą 16,8%, aby pozwolić najszerszej osobowości i stylowi wermutu zabłysnąć w koktajlach klasycznych lub aperitivo, a także mieć wystarczająco silną osobowość, aby cieszyć się nim z lodem. Wszystkie komponenty użyte do produkcji i promocji CUCIELO, jeśli to możliwe, pochodzą ze źródeł odnawialnych i/lub w 100% nadają się do recyklingu - staramy się robić to, co do nas należy!
Gandin DOC Friulano Friuli Isonzo
Wino o olśniewającej słomkowożółtej barwie. W nosie wyczuwalne są intensywne nuty rumianku, dzikich kwiatów, prażonych migdałów i krzemienia. Na podniebieniu miękkie i otulające, z delikatną mineralnością, soczyste i świeże. Doskonałe do Prosciutto di San Daniele, świeżego sera Montasio, dań głównych oraz potraw z ryb. Serwować w temperaturze 10 - 12°C.
Gandin DOC Sauvignon Friuli Isonzo
Wino o słomkowożółtej barwie z delikatnymi zielonymi refleksami. Nos charakteryzuje się intensywnym i bogatym aromatem egzotycznych owoców, z wyczuwalnymi nutami banana, ananasa, zielonego pieprzu oraz liści pomidora, które przechodzą w orzeźwiający finisz z akcentami mięty i pokrzywy. Na podniebieniu wino oferuje intensywne, ciepłe i lekko kwaśne doznania, podkreślone piękną świeżością. Doskonale komponuje się z daniami rybnymi, risotto oraz białymi mięsami, a szczególnie polecane do białych szparagów. Serwować w temperaturze 8 - 10°C.
Pattini Chianti DOCG
To wino charakteryzuje się jasno rubinową barwą, która przyciąga wzrok swoją elegancją. W nosie oferuje intensywny i trwały bukiet, dominują w nim aromaty wiśni oraz dojrzewającej czereśni, co nadaje mu owocowy i świeży charakter. Na podniebieniu jest wytrawne, z lekką tanicznością, która z czasem łagodnieje, stając się bardziej miękkie i aksamitne, z długim, przyjemnym finiszem. To wszechstronne wino doskonale komponuje się z pikantnymi daniami, pizzą i serami. Najlepiej smakuje serwowane w temperaturze 18 - 20 °C.