Calecara Appassimento Red
To wino charakteryzuje się głębokim purpurowoczerwonym kolorem. W nosie dominuje aromat dojrzałych owoców, takich jak czerwone porzeczki i maliny, z nutami dżemu. W ustach pełne, dobrze zbalansowane, z doskonałą kwasowością. Idealnie komponuje się z daniami na bazie makaronu, parmigianą, klopsikami, pieczonymi czerwonymi mięsami oraz twardymi serami. Najlepiej podawać je schłodzone do temperatury 8-10°C.
Calecara DOC Primitivo di Manduria
Wino o rubinowo-czerwonej barwie z granatowymi refleksami urzeka intensywnym bukietem czarnych jagód z nutami lukrecji i kawy. W ustach dominuje mocny smak z aksamitnymi, otulającymi taninami. Wytrwałe wykończenie przynosi akcenty dżemu i przypraw. Doskonale komponuje się z wyśmienitymi kawałkami mięsa, daniami z grilla oraz makaronem z intensywnymi sosami. Najlepiej serwować schłodzone do temperatury 18°C.
Calecara IGP Primitivo Puglia
Ten rubinowo-czerwony trunek o fiołkowych odcieniach oczaruje swoim bukietem aromatów, w którym dominują nuty wiśni oraz małych czerwonych owoców, takich jak porzeczki i maliny. Na podniebieniu zachwyca okrągłą i otulającą strukturą, z jedwabistymi taninami i świeżym finiszem. Idealnie komponuje się z polędwicą, klopsikami w sosie, gulaszem oraz parmigianą. Najlepiej smakuje podawany schłodzony do temperatury 18-20°C.
Gandin DOC Friulano Friuli Isonzo
Wino o olśniewającej słomkowożółtej barwie. W nosie wyczuwalne są intensywne nuty rumianku, dzikich kwiatów, prażonych migdałów i krzemienia. Na podniebieniu miękkie i otulające, z delikatną mineralnością, soczyste i świeże. Doskonałe do Prosciutto di San Daniele, świeżego sera Montasio, dań głównych oraz potraw z ryb. Serwować w temperaturze 10 - 12°C.
Gandin DOC Sauvignon Friuli Isonzo
Wino o słomkowożółtej barwie z delikatnymi zielonymi refleksami. Nos charakteryzuje się intensywnym i bogatym aromatem egzotycznych owoców, z wyczuwalnymi nutami banana, ananasa, zielonego pieprzu oraz liści pomidora, które przechodzą w orzeźwiający finisz z akcentami mięty i pokrzywy. Na podniebieniu wino oferuje intensywne, ciepłe i lekko kwaśne doznania, podkreślone piękną świeżością. Doskonale komponuje się z daniami rybnymi, risotto oraz białymi mięsami, a szczególnie polecane do białych szparagów. Serwować w temperaturze 8 - 10°C.
Nino Ardevi DOC Pinot Grigio
Wino o kolorze wpadającym w zielone refleksy, które dodają mu wyjątkowego blasku i świeżości. Aromaty są wyraźnie cytrusowe, z dominującymi nutami grejpfruta, a zielone akcenty, z szałwią na czele, nadają bukietowi ziołowej głębi. Na podniebieniu wino jest rozkosznie świeże i intensywne, z lekko rustykalnym tłem, co dodaje mu charakteru i unikalności. Idealnie komponuje się z zupami warzywnymi i grillowanym białym mięsem. Najlepiej podawać schłodzone do temperatury 8-10 °C, aby w pełni docenić jego aromaty i smak.
Nino Ardevi DOC Valpolicella Ripasso
Wino prezentuje intensywnie rubinowy kolor, który przyciąga wzrok swoją głębią. Na nosie odkrywamy złożony zapach wiśni, czerwonych owoców i przypraw, które tworzą kuszącą i intrygującą kompozycję aromatyczną. Na podniebieniu wino oferuje pełne ciało, jedwabiste taniny i złożony bukiet, z wyraźnymi nutami śliwek oraz dojrzałych czerwonych owoców. Idealnie komponuje się z pieczonymi i grillowanymi czerwonymi mięsami oraz dojrzałymi serami. Aby w pełni docenić jego bogaty smak i aromaty, najlepiej podawać schłodzone do temperatury 18-20 °C.
Nino Ardevi DOCG Amarone della Valpolicella
Wino o intensywnie rubinowej barwie. W aromacie złożony i intensywny zapach wiśni, przeplatany świeżością runa leśnego. W smaku dominują dojrzałe owoce czarnej wiśni z nutami wanilii i kawy na finiszu. Doskonale komponuje się z dziczyzną, pieczonym mięsem oraz aromatycznymi serami dojrzewającymi. Serwować schłodzone do temperatury 18-20°C.
Pattini Chianti DOCG
To wino charakteryzuje się jasno rubinową barwą, która przyciąga wzrok swoją elegancją. W nosie oferuje intensywny i trwały bukiet, dominują w nim aromaty wiśni oraz dojrzewającej czereśni, co nadaje mu owocowy i świeży charakter. Na podniebieniu jest wytrawne, z lekką tanicznością, która z czasem łagodnieje, stając się bardziej miękkie i aksamitne, z długim, przyjemnym finiszem. To wszechstronne wino doskonale komponuje się z pikantnymi daniami, pizzą i serami. Najlepiej smakuje serwowane w temperaturze 18 - 20 °C.
Pattini Chianti Riserva DOCG
To wino charakteryzuje się rubinowoczerwoną barwą z granatowymi odcieniami. W nosie oferuje subtelny bukiet, w którym dominują nuty kwaśnej czarnej wiśni, dzikich jagód oraz fiołka, z delikatnym akcentem wanilii. Na podniebieniu jest pełne i okrągłe, z trwałym, lekko taninowym finiszem. Idealnie komponuje się z daniami takimi jak steki, grillowana cielęcina czy duszona wołowina. Najlepiej serwować w temperaturze 18 - 20 °C.