Esporão Alicante Bouschet Red 2015 0,75l 14,5%

Czerwone, wytrawne wino z Alentejo, ze 100% Alicante Bouschet. Intensywne aromaty czarnych owoców, czekolady i przypraw. Bogate, złożone, o mocnej strukturze i długim finiszu. Idealne do czerwonych mięs i serów. Potencjał starzenia do 15 lat.

Esporão Aragonez 2017 0,75l 14,5%

Czerwone, wytrawne wino z Alentejo, ze 100% Aragonez (Tempranillo). Aromaty ciemnych owoców, przypraw i delikatnego dębu. Złożone, eleganckie, z aksamitnymi taninami i długim finiszem. Idealne do mięs i serów, z potencjałem dojrzewania.

Esporão Colheita Red 2023 0,75l 14%

Portugalskie czerwone wino wytrawne z regionu Alentejo, wyprodukowane w całości z ekologicznych winogron. W aromacie dominują świeże czerwone owoce, śliwka i delikatne zioła. W ustach soczyste, z wyważoną kwasowością, aksamitnymi taninami i długim, owocowym finiszem. Idealne do grillowanych mięs, serów i dań kuchni śródziemnomorskiej. Pochodzi z renomowanej posiadłości Herdade do Esporão.

ESPORÃO Colheita White 0,75l 13,5%

Portugalskie białe wino wytrawne z Alentejo, produkowane z ekologicznych winogron. W aromacie dominują cytrusy, zielone jabłko i delikatne nuty kwiatowe. W ustach soczyste, dobrze zbalansowane, z kremową strukturą i świeżym finiszem. Idealne do owoców morza, ryb i lekkich dań.

Esporão Reserva Red 2022 0,75l 13,5%

Czerwone, wytrawne wino z Alentejo, dojrzewające 12 miesięcy w beczce. Złożone, eleganckie, z nutami czarnych owoców, przypraw i wanilii. Dobrze zbudowane, z aksamitnymi taninami i długim finiszem. Idealne do czerwonych mięs i serów.

ESPORÃO Reserva White 0,75l 14%

Portugalskie białe wino z Alentejo, dojrzewające częściowo w dębowych beczkach. Pełne, kremowe, z nutami cytrusów, owoców tropikalnych i subtelnego dębu. Świeże, złożone i eleganckie. Idealne do ryb, białych mięs i dań kuchni śródziemnomorskiej.

Esporão Touriga Nacional 2021 0,75l 14,5%

Portugalskie wino czerwone z Alentejo, w 100 % z odmiany Touriga Nacional, dojrzewające 12 miesięcy w dębie i co najmniej 2 lata w butelce. Bukiet śliwek, lukrecji i przypraw, z aksamitnymi taninami i długim finiszem. Idealne do dziczyzny, pieczonych mięs i dojrzałych serów.