Alita Selection Rose Method Charmat 0,75
Półwytrawne wino musujące wyróżniające się świeżym jagodowym aromatem i smakiem dojrzałych poziomek. Stworzone jest ze szczepu Sangiovese, z którego produkuje się włoskie wina Chianti. To daje przyjemną równowagę między wyrazistą owocowością i odświeżającą kwasowością na finiszu.
Calecara Appassimento Red
To wino charakteryzuje się głębokim purpurowoczerwonym kolorem. W nosie dominuje aromat dojrzałych owoców, takich jak czerwone porzeczki i maliny, z nutami dżemu. W ustach pełne, dobrze zbalansowane, z doskonałą kwasowością. Idealnie komponuje się z daniami na bazie makaronu, parmigianą, klopsikami, pieczonymi czerwonymi mięsami oraz twardymi serami. Najlepiej podawać je schłodzone do temperatury 8-10°C.
San Polo Amphora Vignamasso Toscana IGT
Naturalne Sangiovese z parceli Vignamasso w Montalcino, dojrzewające w amforach. Rubinowe, świeże i mineralne, z nutami wiśni, fiołków i ziemistości.
San Polo Brunello di Montalcino DOCG
Wielkie wino z Montalcino – Brunello di Montalcino DOCG od San Polo. Złożone i eleganckie Sangiovese Grosso, idealne do dań mięsnych i długo dojrzewających serów.
San Polo Rosso di Montalcino DOC
Wytrawne Sangiovese z DOC Rosso di Montalcino – świeże, eleganckie i soczyste, z nutami wiśni i fiołków. Idealne do makaronów, mięs i serów toskańskich.
San Polo Rubio Toscana IGT
Nowoczesne i świeże Sangiovese z ekologicznym rodowodem z Montalcino. Głębokie aromaty czerwonych owoców, dobrze ułożone taniny i elegancki finisz – idealne do prostych patio dań, charcuterie i makaronów.