Wyświetlanie 49–60 z 94 wyników

Moutard Bourgogne Tonnerre

Wino o połyskującej, złotej barwie, intensywnie aromatyczne z nutami białych kwiatów i owoców tropikalnych. W ustach pełne i dobrze zbudowane, z wyraźnymi aromatami suszonych owoców, miodu, delikatną maślanością oraz dębowym tłem. Idealne do smażonych ryb, owoców morza, duszonych mięs o łagodnym smaku oraz średnio twardych i dojrzałych serów. Najlepiej podawać schłodzone w temperaturze 8-12°C.

Moutard Brut Carte d’Or Champagne

Moutard Brut Carte d’Or ten wytrawny szampan w całości powstaje z winogron pinot noir. Winorośl uprawiana w glinie i glebie wapiennej zdatna jest do użytku po minimum 10–20 latach uprawy. Całość upraw znajduje się w okolicach Buxeuil i Polisy, a winogrona zbierane są tylko ręcznie.

Moutard Brut Reserve Champagne

Wino o jasnozłotym kolorze, z delikatnym aromatem akacji i cytrusów. W ustach żywe, perliste, o przyjemnej kwasowości, dającej orzeźwienie, z lekką mineralnością i cytrusowym tłem. Idealne do tłustych ryb, owoców morza i białych mięs. Najlepiej podawać schłodzone w temperaturze 8-12°C.

Moutard Chablis AOC

Wino o słomkowym kolorze, z aromatami zielonego jabłka, agrestu, skórki cytrynowej i nutami mineralnymi. W ustach lekkie, aksamitne i dobrze zbalansowane, z delikatną mineralnością i orzechowym zakończeniem. Idealnie pasuje do ostryg, dzięki mineralnym glebom w Chablis, oraz do owoców morza i białych mięs. Najlepiej serwować schłodzone w temperaturze 10-12°C.

Moutard Grande Cuvée Brut Champagne

Wino o pięknym, złoto-żółtym kolorze, z delikatnym i bogatym aromatem masła, migdałów oraz brioche. W ustach prezentuje się żywo, elegancko, z doskonałą równowagą smaków i pełnią. Idealne do serwowania z przystawkami, takimi jak surowe warzywa, owoce morza, ryby, wędliny, foie gras, tatar wołowy i z tuńczyka. Doskonale komponuje się również z białymi mięsami, jak drób i cielęcina, czy z wołowiną i kaczką. Należy serwować schłodzone, w temperaturze 8-12°C.

Moutard Methode Traditionnelle Blanc De Blancs

Wino o jasnozłotej barwie. W nosie dominują aromaty cytrusów i miodu z delikatną mineralnością. W ustach perliste, z wyczuwalnymi nutami owoców cytrusowych, które stopniowo przechodzą w brzoskwiniowe i morelowe akcenty, podkreślone subtelnym mineralnym wykończeniem. Idealne do serwowania z rybami, owocami morza oraz białym mięsem. Doskonałe również jako aperitif. Najlepiej smakuje schłodzone do temperatury 8-12°C.

Nino Ardevi DOC Pinot Grigio

Wino o kolorze wpadającym w zielone refleksy, które dodają mu wyjątkowego blasku i świeżości. Aromaty są wyraźnie cytrusowe, z dominującymi nutami grejpfruta, a zielone akcenty, z szałwią na czele, nadają bukietowi ziołowej głębi. Na podniebieniu wino jest rozkosznie świeże i intensywne, z lekko rustykalnym tłem, co dodaje mu charakteru i unikalności. Idealnie komponuje się z zupami warzywnymi i grillowanym białym mięsem. Najlepiej podawać schłodzone do temperatury 8-10 °C, aby w pełni docenić jego aromaty i smak.