Esporão Reserva Red 2022 0,75l 13,5%

Czerwone, wytrawne wino z Alentejo, dojrzewające 12 miesięcy w beczce. Złożone, eleganckie, z nutami czarnych owoców, przypraw i wanilii. Dobrze zbudowane, z aksamitnymi taninami i długim finiszem. Idealne do czerwonych mięs i serów.

ESPORÃO Reserva White 0,75l 14%

Portugalskie białe wino z Alentejo, dojrzewające częściowo w dębowych beczkach. Pełne, kremowe, z nutami cytrusów, owoców tropikalnych i subtelnego dębu. Świeże, złożone i eleganckie. Idealne do ryb, białych mięs i dań kuchni śródziemnomorskiej.

Esporão Touriga Nacional 2021 0,75l 14,5%

Portugalskie wino czerwone z Alentejo, w 100 % z odmiany Touriga Nacional, dojrzewające 12 miesięcy w dębie i co najmniej 2 lata w butelce. Bukiet śliwek, lukrecji i przypraw, z aksamitnymi taninami i długim finiszem. Idealne do dziczyzny, pieczonych mięs i dojrzałych serów.

F-SERIES Old vine Riesling 0,75 13%

Konieczny był staranny dobór owoców z 43-letnich winorośli Riesling, które są uprawiane zgodnie z zasadami rolnictwa ekologicznego. Gleby w tym

F-SERIES Sauvignon Blanc 0,75 12,5%

Winogrona do produkcji sauvignon blanc z serii F z 2023 roku zostały wyselekcjonowane z trzech sekcji ekologicznie uprawianych winorośli w

FRAMINGHAM Classic Riesling 0,75 12%

Framingham Classic Riesling to bogate, pełne wino (w stylu Statlese halbtrocken) o dojrzałych żółto-pomarańczowych nutach cytrusowych i soczystej kwasowości.

FRAMINGHAM Sauvignon Blanc 0,75 13%

Wino uniwersalne, o żywej kwasowości, idealne do dań z owoców morza, takich jak ostrygi lub krewetki, białego mięsa, np. kurczaka lub wieprzowiny, oraz dań inspirowanych kuchnią azjatycką, takich jak potrawy smażone, tajskie curry i sushi.

Gandin DOC Friulano Friuli Isonzo

Wino o olśniewającej słomkowożółtej barwie. W nosie wyczuwalne są intensywne nuty rumianku, dzikich kwiatów, prażonych migdałów i krzemienia. Na podniebieniu miękkie i otulające, z delikatną mineralnością, soczyste i świeże. Doskonałe do Prosciutto di San Daniele, świeżego sera Montasio, dań głównych oraz potraw z ryb. Serwować w temperaturze 10 - 12°C.

Gandin DOC Sauvignon Friuli Isonzo

Wino o słomkowożółtej barwie z delikatnymi zielonymi refleksami. Nos charakteryzuje się intensywnym i bogatym aromatem egzotycznych owoców, z wyczuwalnymi nutami banana, ananasa, zielonego pieprzu oraz liści pomidora, które przechodzą w orzeźwiający finisz z akcentami mięty i pokrzywy. Na podniebieniu wino oferuje intensywne, ciepłe i lekko kwaśne doznania, podkreślone piękną świeżością. Doskonale komponuje się z daniami rybnymi, risotto oraz białymi mięsami, a szczególnie polecane do białych szparagów. Serwować w temperaturze 8 - 10°C.

Gandin Filare Bianco 0,75l

Białe wino z Włoch, łączące Chardonnay, Sauvignon Blanc, Tocai Friulano i Verduzzo Friulano. Złożone, mineralne, idealne do dań z owocami morza.

Gandin Filare Nero 0,75l

Czerwone wino z Włoch, łączące Merlot, Refosco dal Peduncolo Rosso i Cabernet Sauvignon. Złożone, eleganckie, idealne do dań mięsnych.