Don Rocco Limited Edition Montepulciano d’Abruzzo DOC

Limitowana selekcja z najlepszych beczek; 36 mies. dojrzewania; jagody, skóra, wanilia.

Don Rocco Montepulciano d’Abruzzo DOC Riserva

Hołd dla założyciela – ręczny zbiór, 36 mies. dojrzewania; skoncentrowane owoce, kawa i czekolada.

Esporão Alicante Bouschet Red 2015 0,75l 14,5%

Czerwone, wytrawne wino z Alentejo, ze 100% Alicante Bouschet. Intensywne aromaty czarnych owoców, czekolady i przypraw. Bogate, złożone, o mocnej strukturze i długim finiszu. Idealne do czerwonych mięs i serów. Potencjał starzenia do 15 lat.

Esporão Aragonez 2017 0,75l 14,5%

Czerwone, wytrawne wino z Alentejo, ze 100% Aragonez (Tempranillo). Aromaty ciemnych owoców, przypraw i delikatnego dębu. Złożone, eleganckie, z aksamitnymi taninami i długim finiszem. Idealne do mięs i serów, z potencjałem dojrzewania.

Esporão Colheita Red 2023 0,75l 14%

Portugalskie czerwone wino wytrawne z regionu Alentejo, wyprodukowane w całości z ekologicznych winogron. W aromacie dominują świeże czerwone owoce, śliwka i delikatne zioła. W ustach soczyste, z wyważoną kwasowością, aksamitnymi taninami i długim, owocowym finiszem. Idealne do grillowanych mięs, serów i dań kuchni śródziemnomorskiej. Pochodzi z renomowanej posiadłości Herdade do Esporão.

ESPORÃO Colheita White 0,75l 13,5%

Portugalskie białe wino wytrawne z Alentejo, produkowane z ekologicznych winogron. W aromacie dominują cytrusy, zielone jabłko i delikatne nuty kwiatowe. W ustach soczyste, dobrze zbalansowane, z kremową strukturą i świeżym finiszem. Idealne do owoców morza, ryb i lekkich dań.

Esporão Reserva Red 2022 0,75l 13,5%

Czerwone, wytrawne wino z Alentejo, dojrzewające 12 miesięcy w beczce. Złożone, eleganckie, z nutami czarnych owoców, przypraw i wanilii. Dobrze zbudowane, z aksamitnymi taninami i długim finiszem. Idealne do czerwonych mięs i serów.

ESPORÃO Reserva White 0,75l 14%

Portugalskie białe wino z Alentejo, dojrzewające częściowo w dębowych beczkach. Pełne, kremowe, z nutami cytrusów, owoców tropikalnych i subtelnego dębu. Świeże, złożone i eleganckie. Idealne do ryb, białych mięs i dań kuchni śródziemnomorskiej.

Esporão Touriga Nacional 2021 0,75l 14,5%

Portugalskie wino czerwone z Alentejo, w 100 % z odmiany Touriga Nacional, dojrzewające 12 miesięcy w dębie i co najmniej 2 lata w butelce. Bukiet śliwek, lukrecji i przypraw, z aksamitnymi taninami i długim finiszem. Idealne do dziczyzny, pieczonych mięs i dojrzałych serów.

Gandin DOC Friulano Friuli Isonzo

Wino o olśniewającej słomkowożółtej barwie. W nosie wyczuwalne są intensywne nuty rumianku, dzikich kwiatów, prażonych migdałów i krzemienia. Na podniebieniu miękkie i otulające, z delikatną mineralnością, soczyste i świeże. Doskonałe do Prosciutto di San Daniele, świeżego sera Montasio, dań głównych oraz potraw z ryb. Serwować w temperaturze 10 - 12°C.

Gandin DOC Sauvignon Friuli Isonzo

Wino o słomkowożółtej barwie z delikatnymi zielonymi refleksami. Nos charakteryzuje się intensywnym i bogatym aromatem egzotycznych owoców, z wyczuwalnymi nutami banana, ananasa, zielonego pieprzu oraz liści pomidora, które przechodzą w orzeźwiający finisz z akcentami mięty i pokrzywy. Na podniebieniu wino oferuje intensywne, ciepłe i lekko kwaśne doznania, podkreślone piękną świeżością. Doskonale komponuje się z daniami rybnymi, risotto oraz białymi mięsami, a szczególnie polecane do białych szparagów. Serwować w temperaturze 8 - 10°C.

HILL&DALE Cabernet Sauvignon 0,75L, 14%

Strukturalny i złożony Cabernet Sauvignon z RPA – intensywnie owocowy z nutą przypraw i dębu. Świetny do czerwonego mięsa i dziczyzny.