Calvet Gigondas 0,75 l 15%

Wytrawne czerwone z apelacji Gigondas – potężne, korzenne i złożone. Doskonałe do dziczyzny, grillowanego mięsa i kuchni śródziemnomorskiej.

Calvet Grande Réserve Bordeaux Supérieur 0,75 l 12,5%

Wytrawne czerwone Bordeaux Supérieur z winogron Merlot i Cabernet Sauvignon. Bogate aromaty czarnych owoców, przypraw oraz kawy i dymu. Pełne, aksamitne taniny i kremowa struktura. Doskonałe do czerwonych mięs, dziczyzny i serów.

Calvet Grande Réserve Bordeaux Supérieur 1,5 l 13,5%

Wytrawne czerwone Bordeaux Supérieur z winogron Merlot i Cabernet Sauvignon. Bogate aromaty czarnych owoców, przypraw oraz kawy i dymu. Pełne, aksamitne taniny i kremowa struktura. Doskonałe do czerwonych mięs, dziczyzny i serów.

Calvet Grande Vin du Bordeaux Graves 0,75 l, 13 %

Wytrawne czerwone wino z Graves, stworzone z Cabernet Sauvignon, Merlot i Cabernet Franc. Ciemne owoce, nuta minerału i elegancka struktura. Idealne do dań mięsnych i serów.

Calvet Grande Vin du Bordeaux Margaux 0,75 l 13%

Wytrawne czerwone wino z Margaux, eleganckie i perfumowane, z aromatami czarnej porzeczki, fiołków i przypraw. Aksamitne taniny, długi finisz – świetne do mięs i serów.

Calvet Grande Vin du Bordeaux Médoc 0,75 l 14%

Wytrawne, eleganckie wino z Médoc (lewy brzeg Bordeaux), z Cabernet Sauvignon i Merlot. Aromaty czereśni, porzeczki i przypraw z solidną strukturą i długim finiszem. Doskonałe do mięs i serów.

Calvet Grande Vin du Bordeaux Pomerol 0,75l 13%

Wytrawne, eleganckie czerwone wino z apelacji Pomerol, głównie z odmiany Merlot. Intensywny rubin, aromaty czerwonych owoców i przypraw, aksamitna struktura i długo owocowo-przyprawowy finisz. Idealne do mięs i serów.

Calvet Grande Vin du Bordeaux Saint-Émilion 0,75 l, 12,5%

Wytrawne czerwone Saint-Émilion z Merlot i Cabernet Franc. Aromaty owoców, ziół i drewna, elegancka struktura i zrównoważony finisz. Świetne do mięs i serów.

Calvet Grande Vin du Bordeaux Saint‑Émilion Grand Cru 0,75 l, 14 %

Wytrawne, eleganckie czerwone wino z apelacji Saint‑Émilion Grand Cru, z odmian Merlot, Cabernet Franc i Cabernet Sauvignon. Intensywny purpurowy kolor, aromaty borówek, śliwek, cedru i przypraw. Pełne, aksamitne taniny, bogata struktura i długi finisz. Idealne do mięs i serów.

Calvet Lirac 0,75 l, 15%

Czerwone wytrawne wino z apelacji Lirac – intensywne, przyprawowe i elegancko zbudowane. Idealne do jagnięciny, dziczyzny i ziołowej kuchni.

Calvet Loire Hout Poitou 0,75l, 11%

Lekkie, wytrawne Sauvignon Blanc z regionu Haut Poitou w Dolinie Loary. Aromaty cytrusów i ziół, świetne do ryb, owoców morza i lekkiej kuchni.

Calvet Loire Muscadet 0,75 l, 11%

Wytrawne białe wino z Doliny Loary, ze szczepu Melon de Bourgogne. Orzeźwiające, cytrusowe i mineralne – doskonałe do ostryg, ryb i lekkich potraw.