Compagnie Beaujolaise Brouilly 0,75L, 13%

Wytrawny czerwony Gamay z apelacji Brouilly – soczysty, elegancki i zrównoważony. Świetny wybór do dań mięsnych i grzybowych.

Compagnie Beaujolaise Chiroubles 0,75, 13%

Wytrawny Gamay z AOC Chiroubles – lekkie, kwiatowe i świeże wino idealne do lekkich dań mięsnych, warzyw i serów.

Compagnie Beaujolaise Fleurie 0,75, 13%

Wytrawne czerwone wino z AOC Fleurie – lekkie, aromatyczne i eleganckie Gamay. Idealne do drobiu, warzywnych dań i serów.

Compagnie Beaujolaise Julienas 0,75l, 13%

Złożony Gamay z apelacji Juliénas – owocowo-przyprawowe czerwone wino o dobrej strukturze. Świetne do mięs, dziczyzny i serów.

Compagnie Beaujolaise Morgon 0,75 l 13%

Wytrawne czerwone wino z apelacji Morgon (Beaujolais) – owocowe, intensywne i elegancko zbudowane. Idealne do mięs, grzybów i serów.

Compagnie Beaujolaise Moulin‑à‑Vent 0,75 l, 13%

Cru z Moulin‑à‑Vent – strukturalne, eleganckie Gamay z Beaujolais, o intensywnym aromacie owoców i przypraw, z długim finiszem. Idealne do dań mięsnych i serów.

Compagnie Beaujolaise Saint-Amour 0,75l, 13%

Wytrawny Gamay z Saint-Amour – lekkie i aromatyczne czerwone wino o kwiatowo-owocowym charakterze. Doskonałe na romantyczne okazje i do lekkich dań.

Imperial XII VSOP 0,5l 36%

Brandy o bogatym smaku produkowana przez dwanaście etapów produkcji. Poprzez podwójne dojrzewanie – pierwotnie w dębowych beczkach, następnie w beczkach z drewna wiśniowego, przez okres co najmniej roku, rozwija swoją równowagę kolorystyczną i aromatyczną, nabiera ciemnobursztynowej barwy i aromatu suszonych owoców z nutami kwiatowymi oraz mocniejsze nuty suszonych owoców i orzechów włoskich. Bogata brandy o dojrzałych smakach, która pomimo swojej głębi, zachowuje swój lekki, młodzieżowy charakter, dając poczucie wolności. Fantastycznie sprawdza się do spożywania solo, na lodzie lub jako składnik koktajlowy. 21

Madame 2022/2023 AOC Bordeaux 0,75l

Czerwone wino z Francji, wykonane w 100% z odmiany Merlot. Złożone, eleganckie, idealne do dań mięsnych.

Monsieur 2023 Vin de France 0,75l

Francuskie czerwone wino klasy Vin de France. Lekkie, soczyste, owocowe – idealne na co dzień, do makaronów i pizzy.

Moutard Bourgogne Epineuil

Wino o przejrzystej, rubinowej czerwieni, z pięknym bukietem czerwonych owoców, takich jak truskawki, agrest i wiśnie. W ustach krągłe, z nutami jeżyn, borówki i czarnej porzeczki, zakończone długim, harmonijnym i lekko pieprznym finiszem. Dzięki wyższej kwasowości i niższej taninie jest wszechstronne w łączeniu z potrawami, szczególnie dobrze pasuje do kaczki, kurczaka, wieprzowiny i grzybów. Podawać schłodzone w temperaturze 12-16°C.

Moutard Bourgogne Tonnerre

Wino o połyskującej, złotej barwie, intensywnie aromatyczne z nutami białych kwiatów i owoców tropikalnych. W ustach pełne i dobrze zbudowane, z wyraźnymi aromatami suszonych owoców, miodu, delikatną maślanością oraz dębowym tłem. Idealne do smażonych ryb, owoców morza, duszonych mięs o łagodnym smaku oraz średnio twardych i dojrzałych serów. Najlepiej podawać schłodzone w temperaturze 8-12°C.