Gandin DOC Friulano Friuli Isonzo
Wino o olśniewającej słomkowożółtej barwie. W nosie wyczuwalne są intensywne nuty rumianku, dzikich kwiatów, prażonych migdałów i krzemienia. Na podniebieniu miękkie i otulające, z delikatną mineralnością, soczyste i świeże. Doskonałe do Prosciutto di San Daniele, świeżego sera Montasio, dań głównych oraz potraw z ryb. Serwować w temperaturze 10 - 12°C.
Gandin DOC Sauvignon Friuli Isonzo
Wino o słomkowożółtej barwie z delikatnymi zielonymi refleksami. Nos charakteryzuje się intensywnym i bogatym aromatem egzotycznych owoców, z wyczuwalnymi nutami banana, ananasa, zielonego pieprzu oraz liści pomidora, które przechodzą w orzeźwiający finisz z akcentami mięty i pokrzywy. Na podniebieniu wino oferuje intensywne, ciepłe i lekko kwaśne doznania, podkreślone piękną świeżością. Doskonale komponuje się z daniami rybnymi, risotto oraz białymi mięsami, a szczególnie polecane do białych szparagów. Serwować w temperaturze 8 - 10°C.
MATEUS White 0,75 10%
Mateus White to lekkie i świeże wino białe, które wyróżnia się swoją delikatnością oraz uniwersalnym charakterem. Jego jasno-słomkowa barwa oraz owocowy bukiet z nutami cytrusów zachwycają miłośników lekkich win. Smak jest idealnie zbalansowany, z przyjemną kwasowością, co sprawia, że doskonale nadaje się zarówno do relaksu, jaki spotkań towarzyskich. Mateus White to wino wszechstronne, które świetnie pasuje do lekkich dań, sałatek czy jako aperitif. Jego młodzieńczy styl i subtelne musowanie czynią go idealnym wyborem na ciepłe letnie dni lub pikniki na świeżym powietrzu. To propozycja dla tych, którzy cenią jakość i chcą delektować się wyjątkowymi chwilami z kieliszkiem wina w ręku.
Moutard Bourgogne Tonnerre
Wino o połyskującej, złotej barwie, intensywnie aromatyczne z nutami białych kwiatów i owoców tropikalnych. W ustach pełne i dobrze zbudowane, z wyraźnymi aromatami suszonych owoców, miodu, delikatną maślanością oraz dębowym tłem. Idealne do smażonych ryb, owoców morza, duszonych mięs o łagodnym smaku oraz średnio twardych i dojrzałych serów. Najlepiej podawać schłodzone w temperaturze 8-12°C.