Gandin DOC Friulano Friuli Isonzo
Wino o olśniewającej słomkowożółtej barwie. W nosie wyczuwalne są intensywne nuty rumianku, dzikich kwiatów, prażonych migdałów i krzemienia. Na podniebieniu miękkie i otulające, z delikatną mineralnością, soczyste i świeże. Doskonałe do Prosciutto di San Daniele, świeżego sera Montasio, dań głównych oraz potraw z ryb. Serwować w temperaturze 10 – 12°C.
Gandin DOC Sauvignon Friuli Isonzo
Wino o słomkowożółtej barwie z delikatnymi zielonymi refleksami. Nos charakteryzuje się intensywnym i bogatym aromatem egzotycznych owoców, z wyczuwalnymi nutami banana, ananasa, zielonego pieprzu oraz liści pomidora, które przechodzą w orzeźwiający finisz z akcentami mięty i pokrzywy. Na podniebieniu wino oferuje intensywne, ciepłe i lekko kwaśne doznania, podkreślone piękną świeżością. Doskonale komponuje się z daniami rybnymi, risotto oraz białymi mięsami, a szczególnie polecane do białych szparagów. Serwować w temperaturze 8 – 10°C.
Gandin Filare Bianco 0,75l
Białe wino z Włoch, łączące Chardonnay, Sauvignon Blanc, Tocai Friulano i Verduzzo Friulano. Złożone, mineralne, idealne do dań z owocami morza.
Gandin Filare Nero 0,75l
Czerwone wino z Włoch, łączące Merlot, Refosco dal Peduncolo Rosso i Cabernet Sauvignon. Złożone, eleganckie, idealne do dań mięsnych.
Harsányi Tokaji Aszú 5 Puttonyos 0,5l
Harsányi Tokaji Aszú 5 Puttonyos – słodkie, białe wino z Tokaju o bogatym aromacie miodu, suszonych owoców i skórki pomarańczowej. Zrównoważone kwasowością, eleganckie, idealne do deserów oraz serów pleśniowych.
HILL&DALE Cabernet Sauvignon 0,75L, 14%
Strukturalny i złożony Cabernet Sauvignon z RPA – intensywnie owocowy z nutą przypraw i dębu. Świetny do czerwonego mięsa i dziczyzny.
HILL&DALE Chardonnay 0,75L, 13%
Zrównoważone Chardonnay ze Stellenbosch – kremowe, owocowe, z nutą beczki. Świetne do dań drobiowych, rybnych i makaronów.
HILL&DALE Chenin Blanc 0,75L, 13%
Wytrawne Chenin Blanc z RPA – aromatyczne, świeże i soczyste. Idealne do owoców morza, sałatek i serów.
HILL&DALE Merlot 0,75L, 14%
Miękki i owocowy Merlot z Stellenbosch – klasyczne czerwone wino do dań mięsnych, makaronów i serów.