Diez Siglos Organic Verdejo 0,75 13%

Diez Siglos Organic Verdejo to świeże, ekologiczne białe wino z hiszpańskiej apelacji Rueda, będące hołdem dla klasycznego stylu Verdejo – szczepu, który uwielbia słońce i wapienną glebę centralnej Hiszpanii. Powstaje z winogron pochodzących z certyfikowanych upraw ekologicznych, zbieranych ręcznie nocą, by zachować maksymalną świeżość i aromat.

Gandin DOC Sauvignon Friuli Isonzo

Wino o słomkowożółtej barwie z delikatnymi zielonymi refleksami. Nos charakteryzuje się intensywnym i bogatym aromatem egzotycznych owoców, z wyczuwalnymi nutami banana, ananasa, zielonego pieprzu oraz liści pomidora, które przechodzą w orzeźwiający finisz z akcentami mięty i pokrzywy. Na podniebieniu wino oferuje intensywne, ciepłe i lekko kwaśne doznania, podkreślone piękną świeżością. Doskonale komponuje się z daniami rybnymi, risotto oraz białymi mięsami, a szczególnie polecane do białych szparagów. Serwować w temperaturze 8 – 10°C.

HILL&DALE Sauvignon Blanc 0,75L, 13%

Soczyste i orzeźwiające Sauvignon Blanc z Stellenbosch – cytrusowe i ziołowe nuty idealnie pasują do owoców morza i dań roślinnych.

Salvaterra Falia Vino Bianco 0,75 13%

Salvaterra Falia Vino Bianco to przyjemny, dobrze zrównoważony biały blend z Veneto, oferujący świeżą owocowość i lekki styl. Ze względu na mieszankę 5 klasycznych szczepów i dobre parametry kwasowe, wino doskonale sprawdzi się jako aperitif oraz do dań z kuchni śródziemnomorskiej.

Trapiche Vineyards Sauvignon Blanc

To wino ma żółtą barwę z jasnozielonymi odcieniami, które podkreślają jego świeżość. W nosie dominują owocowe i ziołowe nuty, z wyraźnym aromatem grejpfruta oraz szparagów. W ustach jest wytrawne, z przyjemną, orzeźwiającą kwasowością. Doskonale sprawdzi się jako aperitif. Idealnie komponuje się z wędzoną rybą, serami, warzywami oraz daniami zapiekanymi. Najlepiej podawać schłodzone do temperatury 10-12 °C.