Alita Superior Brut Cuvee Method Charmat 0,75
Eleganckie, świeże i perliste wino musujące o kwiecistym aromacie. Do jego produkcji używa się szczepów stosowanych w Szampanii. Jest to kupaż Chardonnay i Pinot Noir. Kremowe podniebienie przebijają nuty jabłek, cytrusów i chleba. Wino pozostawia przyjemny, gładki finisz.
Alita Superior Chardonnay Method Charmat 0,75
Do produkcji tego wina wykorzystano szczep Chardonnay, którego ojczyzną jest Burgundia. Charakteryzuje się ona kwiatowym aromatem i lekką śmietankową nutą.
Calvet Bourgogne Chardonnay 0,75 12,5%
Wytrawne Chardonnay z Burgundii – świeże i zbalansowane, z nutami jabłek, cytrusów i kwiatów. Idealne do dań z drobiu, ryb i serów.
Calvet Chablis 0,75 13%
Wytrawne Chardonnay z Chablis – świeże, mineralne, z cytrusowym charakterem. Idealne do owoców morza i ryb.
Calvet Chablis 1er Cru 2023 0,75 13%
Premier Cru z Chablis – złożone, eleganckie i mineralne Chardonnay. Idealne do homara, ryb i kuchni wykwintnej.
Calvet Cremant de Bourgogne 0,75, 12%
Musujące, wytrawne wino z Burgundii tworzone metodą tradycyjną. Świeże, eleganckie, z nutami jabłek, cytrusów i drożdży – świetne na aperitif lub do owoców morza.
Calvet Macon Villages 0,75 13%
Wytrawne Chardonnay z południowej Burgundii – świeże, owocowe i mineralne. Idealne do ryb, drobiu i lekkich dań.
Calvet Varietals Chardonnay 0,75 l 13%
Wytrawne Chardonnay z Francji – świeże, owocowe i harmonijne. Świetne do ryb, drobiu i łagodnych dań warzywnych.
Cape Dreams Chardonnay
Eleganckie i wyrafinowane Chardonnay ujawniające smaki świeżych brzoskwiń i gruszek z nutami jabłek i cytrusów oraz utrzymującymi się żywymi tonami maślanymi na finiszu.
Gandin Filare Bianco 0,75l
Białe wino z Włoch, łączące Chardonnay, Sauvignon Blanc, Tocai Friulano i Verduzzo Friulano. Złożone, mineralne, idealne do dań z owocami morza.
HILL&DALE Chardonnay 0,75L, 13%
Zrównoważone Chardonnay ze Stellenbosch – kremowe, owocowe, z nutą beczki. Świetne do dań drobiowych, rybnych i makaronów.
Moutard Bourgogne Epineuil
Wino o przejrzystej, rubinowej czerwieni, z pięknym bukietem czerwonych owoców, takich jak truskawki, agrest i wiśnie. W ustach krągłe, z nutami jeżyn, borówki i czarnej porzeczki, zakończone długim, harmonijnym i lekko pieprznym finiszem. Dzięki wyższej kwasowości i niższej taninie jest wszechstronne w łączeniu z potrawami, szczególnie dobrze pasuje do kaczki, kurczaka, wieprzowiny i grzybów. Podawać schłodzone w temperaturze 12-16°C.