Alita Superior Brut Cuvee Method Charmat 0,75

Eleganckie, świeże i perliste wino musujące o kwiecistym aromacie. Do jego produkcji używa się szczepów stosowanych w Szampanii. Jest to kupaż Chardonnay i Pinot Noir. Kremowe podniebienie przebijają nuty jabłek, cytrusów i chleba. Wino pozostawia przyjemny, gładki finisz.

Alita Superior Chardonnay Method Charmat 0,75

Do produkcji tego wina wykorzystano szczep Chardonnay, którego ojczyzną jest Burgundia. Charakteryzuje się ona kwiatowym aromatem i lekką śmietankową nutą.

Cape Dreams Chardonnay

Eleganckie i wyrafinowane Chardonnay ujawniające smaki świeżych brzoskwiń i gruszek z nutami jabłek i cytrusów oraz utrzymującymi się żywymi tonami maślanymi na finiszu.

Moutard Bourgogne Epineuil

Wino o przejrzystej, rubinowej czerwieni, z pięknym bukietem czerwonych owoców, takich jak truskawki, agrest i wiśnie. W ustach krągłe, z nutami jeżyn, borówki i czarnej porzeczki, zakończone długim, harmonijnym i lekko pieprznym finiszem. Dzięki wyższej kwasowości i niższej taninie jest wszechstronne w łączeniu z potrawami, szczególnie dobrze pasuje do kaczki, kurczaka, wieprzowiny i grzybów. Podawać schłodzone w temperaturze 12-16°C.

Moutard Bourgogne Tonnerre

Wino o połyskującej, złotej barwie, intensywnie aromatyczne z nutami białych kwiatów i owoców tropikalnych. W ustach pełne i dobrze zbudowane, z wyraźnymi aromatami suszonych owoców, miodu, delikatną maślanością oraz dębowym tłem. Idealne do smażonych ryb, owoców morza, duszonych mięs o łagodnym smaku oraz średnio twardych i dojrzałych serów. Najlepiej podawać schłodzone w temperaturze 8-12°C.

Moutard Brut Reserve Champagne

Wino o jasnozłotym kolorze, z delikatnym aromatem akacji i cytrusów. W ustach żywe, perliste, o przyjemnej kwasowości, dającej orzeźwienie, z lekką mineralnością i cytrusowym tłem. Idealne do tłustych ryb, owoców morza i białych mięs. Najlepiej podawać schłodzone w temperaturze 8-12°C.

Moutard Chablis AOC

Wino o słomkowym kolorze, z aromatami zielonego jabłka, agrestu, skórki cytrynowej i nutami mineralnymi. W ustach lekkie, aksamitne i dobrze zbalansowane, z delikatną mineralnością i orzechowym zakończeniem. Idealnie pasuje do ostryg, dzięki mineralnym glebom w Chablis, oraz do owoców morza i białych mięs. Najlepiej serwować schłodzone w temperaturze 10-12°C.

Moutard Methode Traditionnelle Blanc De Blancs

Wino o jasnozłotej barwie. W nosie dominują aromaty cytrusów i miodu z delikatną mineralnością. W ustach perliste, z wyczuwalnymi nutami owoców cytrusowych, które stopniowo przechodzą w brzoskwiniowe i morelowe akcenty, podkreślone subtelnym mineralnym wykończeniem. Idealne do serwowania z rybami, owocami morza oraz białym mięsem. Doskonałe również jako aperitif. Najlepiej smakuje schłodzone do temperatury 8-12°C.

Salvaterra Falia Vino Bianco 0,75 13%

Salvaterra Falia Vino Bianco to przyjemny, dobrze zrównoważony biały blend z Veneto, oferujący świeżą owocowość i lekki styl. Ze względu na mieszankę 5 klasycznych szczepów i dobre parametry kwasowe, wino doskonale sprawdzi się jako aperitif oraz do dań z kuchni śródziemnomorskiej.

Santa Lucia Franciacorta Brut

Franciacorta Brut – eleganckie bąbelki z Chardonnay & Pinot Nero.