Calvet Cremant de Bordeaux Brut Rose 0,75l 12%

Różowe, wytrawne wino musujące z Bordeaux, z nutami truskawek, malin i czerwonych porzeczek. Produkowane metodą klasyczną, z elegancką perlistością i świeżym finiszem. Idealne na aperitif i do lekkich dań.

Calvet Crémant de Bordeaux Brut Rosé 0,75l 12%

Wytrawne, różowe musujące z Bordeaux, produkowane metodą tradycyjną. Aromaty malin i truskawek, delikatna nuta liczi i biszkoptu. Świeże, dojrzałe i eleganckie – idealne na aperitif oraz do dań z owocami morza.

Calvet Grande Vin du Bordeaux Graves 0,75 l, 13 %

Wytrawne czerwone wino z Graves, stworzone z Cabernet Sauvignon, Merlot i Cabernet Franc. Ciemne owoce, nuta minerału i elegancka struktura. Idealne do dań mięsnych i serów.

Calvet Grande Vin du Bordeaux Margaux 0,75 l 13%

Wytrawne czerwone wino z Margaux, eleganckie i perfumowane, z aromatami czarnej porzeczki, fiołków i przypraw. Aksamitne taniny, długi finisz – świetne do mięs i serów.

Calvet Grande Vin du Bordeaux Pomerol 0,75l 13%

Wytrawne, eleganckie czerwone wino z apelacji Pomerol, głównie z odmiany Merlot. Intensywny rubin, aromaty czerwonych owoców i przypraw, aksamitna struktura i długo owocowo-przyprawowy finisz. Idealne do mięs i serów.

Calvet Grande Vin du Bordeaux Saint-Émilion 0,75 l, 12,5%

Wytrawne czerwone Saint-Émilion z Merlot i Cabernet Franc. Aromaty owoców, ziół i drewna, elegancka struktura i zrównoważony finisz. Świetne do mięs i serów.

Calvet Grande Vin du Bordeaux Saint‑Émilion Grand Cru 0,75 l, 14 %

Wytrawne, eleganckie czerwone wino z apelacji Saint‑Émilion Grand Cru, z odmian Merlot, Cabernet Franc i Cabernet Sauvignon. Intensywny purpurowy kolor, aromaty borówek, śliwek, cedru i przypraw. Pełne, aksamitne taniny, bogata struktura i długi finisz. Idealne do mięs i serów.

Calvet Loire Rose d’Anjou 0,75 l, 11%

Półwytrawne, różowe wino z Doliny Loary o świeżym aromacie truskawek i malin. Soczyste, łagodne – idealne do sałatek, dań azjatyckich i deserów owocowych.

Calvet Réserve Bordeaux AOC, 0,75 l 14,5%

Wytrawne czerwone Bordeaux z odmian Merlot, Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc. Głębokie nuty owoców i przypraw, aksamitne taniny i harmonijny finisz. Idealne do czerwonych mięs i serów.