Wytrawne czerwone Bordeaux Supérieur z winogron Merlot i Cabernet Sauvignon. Bogate aromaty czarnych owoców, przypraw oraz kawy i dymu. Pełne, aksamitne taniny i kremowa struktura. Doskonałe do czerwonych mięs, dziczyzny i serów.
Calvet Cremant de Bourgogne 0,75, 12%
Musujące, wytrawne wino z Burgundii tworzone metodą tradycyjną. Świeże, eleganckie, z nutami jabłek, cytrusów i drożdży – świetne na aperitif lub do owoców morza.
Calvet Crozes-Hermitage (CC) 0,75 l 12,5%
Wytrawne czerwone Syrah z północnego Rodanu – eleganckie, pikantne i dobrze zbudowane. Idealne do dziczyzny, steków i dań warzywnych.
Calvet Fitou Boisé 0,75l 14%
Czerwone, wytrawne wino z Langwedocji z beczkowym charakterem – pełne, przyprawowe i eleganckie. Świetne do jagnięciny, grilla i dziczyzny.
Calvet Fleurie Cru du Beaujolais 0,75, 13%
Wytrawne czerwone wino z apelacji Fleurie w Beaujolais. Kwiatowe, owocowe i delikatne – idealne do drobiu, tarty i serów.
Calvet Gigondas 0,75 l 15%
Wytrawne czerwone z apelacji Gigondas – potężne, korzenne i złożone. Doskonałe do dziczyzny, grillowanego mięsa i kuchni śródziemnomorskiej.