Ayah Family Collection Chenin Blanc

Wino ma głęboką złotą barwę, a jego nos wzbogacony jest nutami dojrzałych owoców pestkowych, cytrusów i cytryny. W ustach prezentuje bogate podniebienie, oddające charakter szczepu Chenin Blanc, z pełnym aromatem jabłka, marakuji, limonki i melona, oraz subtelnymi nutami jaśminu i rumianku. Pojawiają się również tony oksydacyjne, takie jak prażona kukurydza, siano, brioszka i gałka muszkatołowa. Wino doskonale pasuje do większości ryb i drobiu oraz jest idealnym wyborem do pikantnych potraw. Podawać schłodzone w temperaturze 11-13°C.

Ayah Family Collection Matriarch

Kolor wina to intensywnie ciemny purpurowy odcień. W nosie wyczuwalny bukiet aromatów ciemnych jagód, czarnej porzeczki oraz wanilii, z subtelną nutą pikantnych przypraw. Na podniebieniu dominują smaki jagód, wiśni oraz delikatnej czekolady. Struktura wina jest dobrze zbalansowana, elegancka, z długim i aksamitnym finiszem. Idealnie komponuje się z dziczyzną, czerwonym mięsem oraz pikantnymi potrawami. Najlepiej serwować schłodzone do temperatury 19⁰C.

Calecara DOC Primitivo di Manduria

Wino o rubinowo-czerwonej barwie z granatowymi refleksami urzeka intensywnym bukietem czarnych jagód z nutami lukrecji i kawy. W ustach dominuje mocny smak z aksamitnymi, otulającymi taninami. Wytrwałe wykończenie przynosi akcenty dżemu i przypraw. Doskonale komponuje się z wyśmienitymi kawałkami mięsa, daniami z grilla oraz makaronem z intensywnymi sosami. Najlepiej serwować schłodzone do temperatury 18°C.

Calecara IGP Primitivo Puglia

Ten rubinowo-czerwony trunek o fiołkowych odcieniach oczaruje swoim bukietem aromatów, w którym dominują nuty wiśni oraz małych czerwonych owoców, takich jak porzeczki i maliny. Na podniebieniu zachwyca okrągłą i otulającą strukturą, z jedwabistymi taninami i świeżym finiszem. Idealnie komponuje się z polędwicą, klopsikami w sosie, gulaszem oraz parmigianą. Najlepiej smakuje podawany schłodzony do temperatury 18-20°C.

Calvet Beaujolais Villages 0,75, 13%

Wytrawne czerwone Gamay z Beaujolais-Villages – lekkie, owocowe i rześkie. Doskonałe do drobiu, wędlin i kuchni codziennej.

Calvet Bourgogne Chardonnay 0,75 12,5%

Wytrawne Chardonnay z Burgundii – świeże i zbalansowane, z nutami jabłek, cytrusów i kwiatów. Idealne do dań z drobiu, ryb i serów.

Calvet Bourgogne Pinot Noir 0,75 13%

Delikatne, wytrawne Pinot Noir z Burgundii – owocowe, eleganckie i lekkie. Idealne do drobiu, grzybów i serów dojrzewających.

Calvet Celebration Brut Rose 0,75 l 11,5%

Calvet Celebration Brut White to rześkie, owocowe wino musujące z Francji (Vin de France), blend Colombard (70%) i Muscat Blanc (30%), o niskiej zawartości alkoholu (~11–11,5%). Z cytrusowo-kwiatowym aromatem, okrągłą strukturą i orzeźwiającym finiszem, to doskonały wybór na aperitif i lekkie przyjęcia.

Calvet Celebration Brut White 0,75 l 11%

Calvet Celebration Brut White to rześkie, owocowe wino musujące z Francji (Vin de France), blend Colombard (70%) i Muscat Blanc (30%), o niskiej zawartości alkoholu (~11–11,5%). Z cytrusowo-kwiatowym aromatem, okrągłą strukturą i orzeźwiającym finiszem, to doskonały wybór na aperitif i lekkie przyjęcia.