Wytrawny, białe musujące Crémant de Bordeaux („Blanc de Blancs”) z odmian Sémillon i Muscadelle. Eleganckie nuty brioche i kandyzowanych owoców, z kremową teksturą i świeżym, zbalansowanym finiszem.
Calvet Crémant de Bordeaux Blanc de Noirs Demi‑Sec to półwytrawne musujące wino z Bordeaux, produkowane metodą tradycyjną. Perfekcyjne połączenie złocistego koloru, nut żółtych owoców i brioche oraz kremowej struktury. Idealne do deserów i jako wieczorny aperitif.
Wytrawny, musujący Crémant z Bordeaux, produkowany metodą klasyczną. Świeże nuty jabłka, gruszki i cytrusów, z subtelnymi akcentami drożdży i minerałów. Elegancka perlistość, idealne jako aperitif lub do dań z owocami morza.
Różowe, wytrawne wino musujące z Bordeaux, z nutami truskawek, malin i czerwonych porzeczek. Produkowane metodą klasyczną, z elegancką perlistością i świeżym finiszem. Idealne na aperitif i do lekkich dań.
Wytrawne, różowe musujące z Bordeaux, produkowane metodą tradycyjną. Aromaty malin i truskawek, delikatna nuta liczi i biszkoptu. Świeże, dojrzałe i eleganckie – idealne na aperitif oraz do dań z owocami morza.
Półwytrawny musujący Crémant z Bordeaux, produkowany metodą klasyczną. Nuty żółtych owoców i brioche, świeży i dobrze zbalansowany smak. Idealny jako aperitif i do lekkich potraw.
Białe, musujące wino z Bordeaux, bardzo wytrawne (Extra Brut), produkowane metodą klasyczną. Aromaty jabłka, cytrusów i białych kwiatów z lekką nutą tostów. Świeże, zrównoważone, idealne jako aperitif i do owoców morza.
Wytrawne czerwone Bordeaux Supérieur z winogron Merlot i Cabernet Sauvignon. Bogate aromaty czarnych owoców, przypraw oraz kawy i dymu. Pełne, aksamitne taniny i kremowa struktura. Doskonałe do czerwonych mięs, dziczyzny i serów.
Wytrawne czerwone Bordeaux Supérieur z winogron Merlot i Cabernet Sauvignon. Bogate aromaty czarnych owoców, przypraw oraz kawy i dymu. Pełne, aksamitne taniny i kremowa struktura. Doskonałe do czerwonych mięs, dziczyzny i serów.
Wytrawne czerwone wino z Graves, stworzone z Cabernet Sauvignon, Merlot i Cabernet Franc. Ciemne owoce, nuta minerału i elegancka struktura. Idealne do dań mięsnych i serów.
Wytrawne czerwone wino z Margaux, eleganckie i perfumowane, z aromatami czarnej porzeczki, fiołków i przypraw. Aksamitne taniny, długi finisz – świetne do mięs i serów.
Wytrawne, eleganckie wino z Médoc (lewy brzeg Bordeaux), z Cabernet Sauvignon i Merlot. Aromaty czereśni, porzeczki i przypraw z solidną strukturą i długim finiszem. Doskonałe do mięs i serów.
Używamy plików cookie, aby poprawić Twoje wrażenia z korzystania z naszej witryny. Przeglądając tę stronę, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookie.