Calvet Loire Pouilly-Fumé 0,75 l, 12,5%

Mineralne, wytrawne Sauvignon Blanc z Pouilly-Fumé. Cytrusowe, eleganckie i świeże – idealne do owoców morza i dań z kozim serem.

Calvet Loire Rose d’Anjou 0,75 l, 11%

Półwytrawne, różowe wino z Doliny Loary o świeżym aromacie truskawek i malin. Soczyste, łagodne – idealne do sałatek, dań azjatyckich i deserów owocowych.

Calvet Loire Sancerre 0,75 l, 13%

Wytrawne, eleganckie Sauvignon Blanc z Sancerre. Cytrusowe, mineralne i świeże – idealne do ryb, owoców morza i koziego sera.

Calvet Loire Touraine 0,75 l, 11.5%

Wytrawne białe wino z Doliny Loary z Sauvignon Blanc. Świeże, cytrusowe i lekkie – idealne do ryb, sałatek i serów.

Calvet Loire Vouvray 0,75, 11%

Półwytrawne białe Chenin Blanc z apelacji Vouvray – miękkie, kwiatowe i lekko miodowe. Idealne do dań azjatyckich, drobiu i deserów z owocami.

Calvet Macon Villages 0,75 13%

Wytrawne Chardonnay z południowej Burgundii – świeże, owocowe i mineralne. Idealne do ryb, drobiu i lekkich dań.

Calvet Malbec Vis Cahors 0,75 l 13%

Czerwone, wytrawne Malbec z Cahors – głębokie, taniczne i aromatyczne. Idealne do steków, dziczyzny i potraw z grilla.

Calvet Minervois 0,75 l 14%

Czerwone wytrawne wino z Langwedocji – ziołowe, owocowe, z dobrą strukturą. Idealne do jagnięciny, grilla i dań śródziemnomorskich.

Calvet Réserve Bordeaux AOC, 0,75 l 14,5%

Wytrawne czerwone Bordeaux z odmian Merlot, Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc. Głębokie nuty owoców i przypraw, aksamitne taniny i harmonijny finisz. Idealne do czerwonych mięs i serów.

Calvet Réserve du Ciron Sauternes 0,5 l, 13 %

Słodkie wino Sauternes z Bordeaux, z blendu Sémillon, Sauvignon Blanc i Muscadelle. Złocista barwa, aromaty moreli, miodu i mandorli, zrównoważone wysoką kwasowością. Idealne do foie gras, serów pleśniowych i deserów.

Calvet Réserve Merlot & Cabernet Sauvignon Bordeaux, 0,75 l 15%

Wytrawne, czerwone Bordeaux z odmian Merlot i Cabernet Sauvignon. Aromaty śliwek i przypraw, aksamitne taniny i elegancki, owocowo-przyprawowy finisz. Idealne do mięs i serów.

Calvet Réserve Sauvignon Blanc Bordeaux, 0,75 l 12%

Wytrawny, białe musujące Crémant de Bordeaux („Blanc de Blancs”) z odmian Sémillon i Muscadelle. Eleganckie nuty brioche i kandyzowanych owoców, z kremową teksturą i świeżym, zbalansowanym finiszem.