Mineralne, wytrawne Sauvignon Blanc z Pouilly-Fumé. Cytrusowe, eleganckie i świeże – idealne do owoców morza i dań z kozim serem.
Calvet Loire Rose d’Anjou 0,75 l, 11%
Półwytrawne, różowe wino z Doliny Loary o świeżym aromacie truskawek i malin. Soczyste, łagodne – idealne do sałatek, dań azjatyckich i deserów owocowych.
Calvet Loire Sancerre 0,75 l, 13%
Wytrawne, eleganckie Sauvignon Blanc z Sancerre. Cytrusowe, mineralne i świeże – idealne do ryb, owoców morza i koziego sera.
Calvet Loire Vouvray 0,75, 11%
Półwytrawne białe Chenin Blanc z apelacji Vouvray – miękkie, kwiatowe i lekko miodowe. Idealne do dań azjatyckich, drobiu i deserów z owocami.
Calvet Macon Villages 0,75 13%
Wytrawne Chardonnay z południowej Burgundii – świeże, owocowe i mineralne. Idealne do ryb, drobiu i lekkich dań.
Calvet Malbec Vis Cahors 0,75 l 13%
Czerwone, wytrawne Malbec z Cahors – głębokie, taniczne i aromatyczne. Idealne do steków, dziczyzny i potraw z grilla.
Calvet Minervois 0,75 l 14%
Czerwone wytrawne wino z Langwedocji – ziołowe, owocowe, z dobrą strukturą. Idealne do jagnięciny, grilla i dań śródziemnomorskich.