Wytrawne czerwone Bordeaux Supérieur z winogron Merlot i Cabernet Sauvignon. Bogate aromaty czarnych owoców, przypraw oraz kawy i dymu. Pełne, aksamitne taniny i kremowa struktura. Doskonałe do czerwonych mięs, dziczyzny i serów.
Calvet Fitou Boisé 0,75l 14%
Czerwone, wytrawne wino z Langwedocji z beczkowym charakterem – pełne, przyprawowe i eleganckie. Świetne do jagnięciny, grilla i dziczyzny.
Calvet Fleurie Cru du Beaujolais 0,75, 13%
Wytrawne czerwone wino z apelacji Fleurie w Beaujolais. Kwiatowe, owocowe i delikatne – idealne do drobiu, tarty i serów.
Calvet Gigondas 0,75 l 15%
Wytrawne czerwone z apelacji Gigondas – potężne, korzenne i złożone. Doskonałe do dziczyzny, grillowanego mięsa i kuchni śródziemnomorskiej.
Calvet Lirac 0,75 l, 15%
Czerwone wytrawne wino z apelacji Lirac – intensywne, przyprawowe i elegancko zbudowane. Idealne do jagnięciny, dziczyzny i ziołowej kuchni.