Wyświetlanie wszystkich wyników: 7

Cucielo Vermouth Di Torino Bianco 0,75l 16,8%

Do produkcji wermutów CUCIELO używane są dokładnie wyselekcjonowane winogrona, dające mu swój niepowtarzalny smak. Winogrona Trebbiano D’Arbuzzo, tworzą lekkie, delikatne wino z nutami sadu owocowego, białych kwiatów oraz rumianku natomiast winogrona ze szczepu Grillo and Ansonica są świeże, lekkie nadając winu owocowych nut, z posmakiem jabłka oraz cytryny.

Cucielo Vermouth Di Torino Dry 0,5l 18%

Wyprodukowano przy użyciu wyłącznie naturalnych składników roślinnych i aromatów. Używany alkohol jest produkowany we Włoszech i pochodzi z wysokiej jakości melasy

Cucielo Vermouth Di Torino Rosso 0,75l 16,8%

Cucielo Bianco oraz Rosso butelkowane z mocą 16,8%, aby pozwolić najszerszej osobowości i stylowi wermutu zabłysnąć w koktajlach klasycznych lub aperitivo, a także mieć wystarczająco silną osobowość, aby cieszyć się nim z lodem. Wszystkie komponenty użyte do produkcji i promocji CUCIELO, jeśli to możliwe, pochodzą ze źródeł odnawialnych i/lub w 100% nadają się do recyklingu - staramy się robić to, co do nas należy!

Le Opere Barbera D’Asti

Barbera d'Asti jest jedną z najważniejszych apelacji w regionie Piemont we Włoszech, znanym ze swoich wyjątkowych win czerwonych. Wina są tam tworzone ze szczepu Barbera, które są jednymi z najstarszych i najszerzej uprawianych szczepów w Piemoncie. Historia uprawy Barbera sięga czasów rzymskich, jednak dopiero w XIX wieku Barbera d'Asti ugruntowała swoją reputację. Znaczenie apelacji wzrosło jeszcze bardziej po drugiej wojnie światowej, kiedy wino zaczęto eksportować i zyskało międzynarodowe uznanie. Dziś Barbera d'Asti jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych win z Piemontu, docenianym zarówno przez krytyków, jak i miłośników wina na całym świecie. Wino to jest cenione za dobrą strukturę z doskonałą kwasowością, która doskonale komponuje się z potrawami. Barbera d'Asti jest apelacją z Denominazione di Origine Controllata e Garantita (DOCG), najwyższym oznaczeniem jakości we włoskim systemie klasyfikacji win. Każda butelka z tej apelacji jest gwarancją najwyższej jakości i autentyczności, co dodatkowo podnosi wartość i prestiż tego wyjątkowego wina.

Le Opere Barolo

Le Opere Barbera d'Asti to wino o intensywnym czerwonym kolorze z fioletowymi refleksami. W nosie ujawnia złożone aromaty dojrzałych wiśni i malin, wzbogacone nutami korzeni, wanilii oraz subtelnymi akcentami trufli. W smaku jest pełne, z gładkimi taninami i zrównoważoną kwasowością. Dominują wiśnie, maliny i liczi, z dodatkowymi nutami trufli i lukrecji. Doskonale pasuje do dziczyzny w sosie truflowym, czerwonego mięsa, makaronów i dojrzewających serów. Najlepiej serwować w temperaturze 18-20°C.

Pattini Chianti DOCG

To wino charakteryzuje się jasno rubinową barwą, która przyciąga wzrok swoją elegancją. W nosie oferuje intensywny i trwały bukiet, dominują w nim aromaty wiśni oraz dojrzewającej czereśni, co nadaje mu owocowy i świeży charakter. Na podniebieniu jest wytrawne, z lekką tanicznością, która z czasem łagodnieje, stając się bardziej miękkie i aksamitne, z długim, przyjemnym finiszem. To wszechstronne wino doskonale komponuje się z pikantnymi daniami, pizzą i serami. Najlepiej smakuje serwowane w temperaturze 18 - 20 °C.

Pattini Chianti Riserva DOCG

To wino charakteryzuje się rubinowoczerwoną barwą z granatowymi odcieniami. W nosie oferuje subtelny bukiet, w którym dominują nuty kwaśnej czarnej wiśni, dzikich jagód oraz fiołka, z delikatnym akcentem wanilii. Na podniebieniu jest pełne i okrągłe, z trwałym, lekko taninowym finiszem. Idealnie komponuje się z daniami takimi jak steki, grillowana cielęcina czy duszona wołowina. Najlepiej serwować w temperaturze 18 - 20 °C.