Cucielo Vermouth Di Torino Bianco 0,75l 16,8%
Do produkcji wermutów CUCIELO używane są dokładnie wyselekcjonowane winogrona, dające mu swój niepowtarzalny smak. Winogrona Trebbiano D’Arbuzzo, tworzą lekkie, delikatne wino z nutami sadu owocowego, białych kwiatów oraz rumianku natomiast winogrona ze szczepu Grillo and Ansonica są świeże, lekkie nadając winu owocowych nut, z posmakiem jabłka oraz cytryny.
Cucielo Vermouth Di Torino Rosso 0,75l 16,8%
Cucielo Bianco oraz Rosso butelkowane z mocą 16,8%, aby pozwolić najszerszej osobowości i stylowi wermutu zabłysnąć w koktajlach klasycznych lub aperitivo, a także mieć wystarczająco silną osobowość, aby cieszyć się nim z lodem. Wszystkie komponenty użyte do produkcji i promocji CUCIELO, jeśli to możliwe, pochodzą ze źródeł odnawialnych i/lub w 100% nadają się do recyklingu - staramy się robić to, co do nas należy!
Pattini Chianti DOCG
To wino charakteryzuje się jasno rubinową barwą, która przyciąga wzrok swoją elegancją. W nosie oferuje intensywny i trwały bukiet, dominują w nim aromaty wiśni oraz dojrzewającej czereśni, co nadaje mu owocowy i świeży charakter. Na podniebieniu jest wytrawne, z lekką tanicznością, która z czasem łagodnieje, stając się bardziej miękkie i aksamitne, z długim, przyjemnym finiszem. To wszechstronne wino doskonale komponuje się z pikantnymi daniami, pizzą i serami. Najlepiej smakuje serwowane w temperaturze 18 - 20 °C.
Pattini Chianti Riserva DOCG
To wino charakteryzuje się rubinowoczerwoną barwą z granatowymi odcieniami. W nosie oferuje subtelny bukiet, w którym dominują nuty kwaśnej czarnej wiśni, dzikich jagód oraz fiołka, z delikatnym akcentem wanilii. Na podniebieniu jest pełne i okrągłe, z trwałym, lekko taninowym finiszem. Idealnie komponuje się z daniami takimi jak steki, grillowana cielęcina czy duszona wołowina. Najlepiej serwować w temperaturze 18 - 20 °C.