Showing 1–12 of 13 results

Bache Gabrielsen American Oak 0,7l 40%

Nasz « American Oak » to pierwszy koniak leżakowany w beczkach z dębu amerykańskiego. To unikalne połączenie powstaje w wyniku podwójnego dojrzewania. Kilkuletnie starzenie we  francuskich dębowych beczkach połączone jest z minimum sześciomiesięcznym leżakowaniem w nowych beczkach z dębu amerykańskiego. Drewno do leżakowania importowane jest z Tennessee a beczki wykonane we współpracy z lokalnym bednarzem, zgodnie z wytycznymi mistrza piwnicy.

Bache Gabrielsen VS Tre Kors 0,7l 40%

Historia „Tre Kors” sięga norweskiej ery prohibicji w latach 1916-1926. Ponieważ alkohol był dostępny tylko do celów leczniczych, młody Thomas Bache-Gabrielsen sprytnie zastąpił trzy istniejące gwiazdki* na etykiecie koniaku trzema krzyżykami (w norweski: Tre Kors). Ta mieszanka jest udanym blendem młodego eaux-de-vie z bardziej dojrzały koniak.

Bache Gabrielsen VSOP Triple Cask 0,7l 40%

Całkowicie dłuższy proces starzenia niż ustalona zasada 4 lat dla VSOP podkreśla zuchwałą naturę destylarni Bache-Gabrielsen. Czerwone beczki nadają mniej taniczny charakter i pozwalają na precyzyjne mikro utlenianie, dzięki czemu koniak jest bardziej giętki, zyskując w ten sposób gładkość i okrągłości. Bache-Gabrielsen zaznacza swoją różnicę i oferuje podniebieniom odrobinę różnorodności. Aromatyczna struktura tego koniaku pochodzi z harmonijnej mieszanki starannie wyselekcjonowane eaux-de-vie.

Bache Gabrielsen XO Fine Champagne 0,7l 40%

Dojrzewa w dębowych beczkach i wykracza poza to, czego ogólnie oczekuje się od klasyki XO, ten koniak jest mieszanką większości Grande Champagne i Petite Szampan, spełniający wszystkie warunki wymagane do zaklasyfikowania go jako Fine Champagne.  

Imperial XII VSOP 0,5l 36%

Brandy o bogatym smaku produkowana przez dwanaście etapów produkcji. Poprzez podwójne dojrzewanie – pierwotnie w dębowych beczkach, następnie w beczkach z drewna wiśniowego, przez okres co najmniej roku, rozwija swoją równowagę kolorystyczną i aromatyczną, nabiera ciemnobursztynowej barwy i aromatu suszonych owoców z nutami kwiatowymi oraz mocniejsze nuty suszonych owoców i orzechów włoskich. Bogata brandy o dojrzałych smakach, która pomimo swojej głębi, zachowuje swój lekki, młodzieżowy charakter, dając poczucie wolności. Fantastycznie sprawdza się do spożywania solo, na lodzie lub jako składnik koktajlowy. 21

Moutard Bourgogne Epineuil

Wino o przejrzystej, rubinowej czerwieni, z pięknym bukietem czerwonych owoców, takich jak truskawki, agrest i wiśnie. W ustach krągłe, z nutami jeżyn, borówki i czarnej porzeczki, zakończone długim, harmonijnym i lekko pieprznym finiszem. Dzięki wyższej kwasowości i niższej taninie jest wszechstronne w łączeniu z potrawami, szczególnie dobrze pasuje do kaczki, kurczaka, wieprzowiny i grzybów. Podawać schłodzone w temperaturze 12-16°C.

Moutard Bourgogne Tonnerre

Wino o połyskującej, złotej barwie, intensywnie aromatyczne z nutami białych kwiatów i owoców tropikalnych. W ustach pełne i dobrze zbudowane, z wyraźnymi aromatami suszonych owoców, miodu, delikatną maślanością oraz dębowym tłem. Idealne do smażonych ryb, owoców morza, duszonych mięs o łagodnym smaku oraz średnio twardych i dojrzałych serów. Najlepiej podawać schłodzone w temperaturze 8-12°C.

Moutard Brut Carte d’Or Champagne

Moutard Brut Carte d’Or ten wytrawny szampan w całości powstaje z winogron pinot noir. Winorośl uprawiana w glinie i glebie wapiennej zdatna jest do użytku po minimum 10–20 latach uprawy. Całość upraw znajduje się w okolicach Buxeuil i Polisy, a winogrona zbierane są tylko ręcznie.

Moutard Brut Reserve Champagne

Wino o jasnozłotym kolorze, z delikatnym aromatem akacji i cytrusów. W ustach żywe, perliste, o przyjemnej kwasowości, dającej orzeźwienie, z lekką mineralnością i cytrusowym tłem. Idealne do tłustych ryb, owoców morza i białych mięs. Najlepiej podawać schłodzone w temperaturze 8-12°C.

Moutard Chablis AOC

Wino o słomkowym kolorze, z aromatami zielonego jabłka, agrestu, skórki cytrynowej i nutami mineralnymi. W ustach lekkie, aksamitne i dobrze zbalansowane, z delikatną mineralnością i orzechowym zakończeniem. Idealnie pasuje do ostryg, dzięki mineralnym glebom w Chablis, oraz do owoców morza i białych mięs. Najlepiej serwować schłodzone w temperaturze 10-12°C.

Moutard Grande Cuvée Brut Champagne

Wino o pięknym, złoto-żółtym kolorze, z delikatnym i bogatym aromatem masła, migdałów oraz brioche. W ustach prezentuje się żywo, elegancko, z doskonałą równowagą smaków i pełnią. Idealne do serwowania z przystawkami, takimi jak surowe warzywa, owoce morza, ryby, wędliny, foie gras, tatar wołowy i z tuńczyka. Doskonale komponuje się również z białymi mięsami, jak drób i cielęcina, czy z wołowiną i kaczką. Należy serwować schłodzone, w temperaturze 8-12°C.

Moutard Grande Cuvée Demi Sec Champagne

Moutard Demi Sec posiada wszystkie cechy najlepszych szampanów od Moutarda. Bardzo elegancki, półwytrawny Moutard o pięknym żółtym kolorze.