Calvet Crémant de Bordeaux Blanc de Blancs Brut 0,75 l 12%

Wytrawny, białe musujące Crémant de Bordeaux („Blanc de Blancs”) z odmian Sémillon i Muscadelle. Eleganckie nuty brioche i kandyzowanych owoców, z kremową teksturą i świeżym, zbalansowanym finiszem.

Calvet Crémant de Bordeaux Blanc de Noirs Demi‑Sec Blanc 0,75 l 12%

Calvet Crémant de Bordeaux Blanc de Noirs Demi‑Sec to półwytrawne musujące wino z Bordeaux, produkowane metodą tradycyjną. Perfekcyjne połączenie złocistego koloru, nut żółtych owoców i brioche oraz kremowej struktury. Idealne do deserów i jako wieczorny aperitif.

Calvet Crémant de Bordeaux Brut Blanc 0,75 l 12%

Wytrawny, musujący Crémant z Bordeaux, produkowany metodą klasyczną. Świeże nuty jabłka, gruszki i cytrusów, z subtelnymi akcentami drożdży i minerałów. Elegancka perlistość, idealne jako aperitif lub do dań z owocami morza.

Calvet Crémant de Bordeaux Demi‑Sec Blanc 0,75 l 11%

Półwytrawny musujący Crémant z Bordeaux, produkowany metodą klasyczną. Nuty żółtych owoców i brioche, świeży i dobrze zbalansowany smak. Idealny jako aperitif i do lekkich potraw.

Calvet Cremant de Bordeaux Extra Brut Blanc 0,75l 11,5%

Białe, musujące wino z Bordeaux, bardzo wytrawne (Extra Brut), produkowane metodą klasyczną. Aromaty jabłka, cytrusów i białych kwiatów z lekką nutą tostów. Świeże, zrównoważone, idealne jako aperitif i do owoców morza.

Calvet Cremant de Bourgogne 0,75, 12%

Musujące, wytrawne wino z Burgundii tworzone metodą tradycyjną. Świeże, eleganckie, z nutami jabłek, cytrusów i drożdży – świetne na aperitif lub do owoców morza.

Calvet Loire Hout Poitou 0,75l, 11%

Lekkie, wytrawne Sauvignon Blanc z regionu Haut Poitou w Dolinie Loary. Aromaty cytrusów i ziół, świetne do ryb, owoców morza i lekkiej kuchni.

Calvet Loire Muscadet 0,75 l, 11%

Wytrawne białe wino z Doliny Loary, ze szczepu Melon de Bourgogne. Orzeźwiające, cytrusowe i mineralne – doskonałe do ostryg, ryb i lekkich potraw.

Calvet Loire Pouilly-Fumé 0,75 l, 12,5%

Mineralne, wytrawne Sauvignon Blanc z Pouilly-Fumé. Cytrusowe, eleganckie i świeże – idealne do owoców morza i dań z kozim serem.

Calvet Loire Sancerre 0,75 l, 13%

Wytrawne, eleganckie Sauvignon Blanc z Sancerre. Cytrusowe, mineralne i świeże – idealne do ryb, owoców morza i koziego sera.

Calvet Loire Touraine 0,75 l, 11.5%

Wytrawne białe wino z Doliny Loary z Sauvignon Blanc. Świeże, cytrusowe i lekkie – idealne do ryb, sałatek i serów.

Calvet Loire Vouvray 0,75, 11%

Półwytrawne białe Chenin Blanc z apelacji Vouvray – miękkie, kwiatowe i lekko miodowe. Idealne do dań azjatyckich, drobiu i deserów z owocami.