Saverio Faro DOC Grillo

To wino ma słomkowo-żółty kolor i intensywny aromat białych owoców z ziołowymi i mineralnymi nutami. Na podniebieniu zachwyca świeżością i owocowym smakiem, oferując doskonałą równowagę. Idealnie komponuje się z świeżymi daniami rybnymi i skorupiakami. Podawać schłodzone do temperatury 8-10 °C.

Spoleto DOC – Trebbiano Spoletino 2023 0,75l 13,5%

Skrócony opis: Trebbiano Spoletino z Umbrii – świeże, kwiatowe i mineralne. Doskonałe do lekkich dań, sałatek i owoców morza.

Tenuta Tre Gemme Abruzzo DOC Passerina

Aromatyczna Passerina; brzoskwinia, mirabelka, kwiaty polne, mineralny finisz.

Tenuta Tre Gemme Abruzzo DOC Pecorino

Ekologiczne Pecorino z 450 m n.p.m.; egzotyczne owoce, biały kwiat, cytrusowa świeżość.

Terre Dei Dogi IGP Ribolla Gialla

Produkt o olśniewającym słomkowożółtym kolorze, który wyróżnia się intensywnym aromatem rumianku, dzikich kwiatów, prażonych migdałów i krzemienia. W ustach miękki i otulający, z subtelną mineralnością, soczysty i świeży. Doskonały do Prosciutto di San Daniele, świeżego sera Montasio, dań głównych oraz potraw z ryb. Najlepiej podawać w temperaturze 10-12 °C.

Terre di Sera bianco Vino d’Italia 11,5% 0,75

Lekkie i świeże białe wino Vino d'Italia. Cytrusowe i orzeźwiające, idealne na codzienny posiłek lub jako aperitif.

Trapiche Oak Cask Chardonnay

To wino ma żółty kolor z subtelnymi zielonkawymi tonami, które podkreślają jego świeżość. W nosie wyczuwalne są aromaty tropikalnych owoców, co nadaje mu egzotyczny charakter. W ustach elegancko łączą się smaki crème brûlée, tarty cytrynowej, tostowanych gruszek oraz kwiatów cytryny. Jest okrągłe w strukturze, z doskonale zbalansowaną kwasowością. Idealnie komponuje się z białym mięsem, pastami w białych sosach, szparagami oraz świeżymi serami. Najlepiej podawać w temperaturze 10-12 °C.

Trapiche Vineyards Chardonnay

To wino charakteryzuje się żółtą barwą z subtelnymi zielonkawymi odcieniami. W nosie dominują aromaty czerwonych jabłek oraz dojrzałych ananasów, które nadają mu owocowego, przyjemnego charakteru. W ustach wyróżnia się świeżą kwasowością, prowadzącą do długiego i gładkiego finiszu, co sprawia, że jest bardzo przyjemne w odbiorze. Idealne do serwowania z owocami morza, lekkimi daniami warzywnymi oraz pastami w łagodnych sosach. Najlepiej podawać schłodzone do temperatury 12-14 °C.

Trapiche Vineyards Sauvignon Blanc

To wino ma żółtą barwę z jasnozielonymi odcieniami, które podkreślają jego świeżość. W nosie dominują owocowe i ziołowe nuty, z wyraźnym aromatem grejpfruta oraz szparagów. W ustach jest wytrawne, z przyjemną, orzeźwiającą kwasowością. Doskonale sprawdzi się jako aperitif. Idealnie komponuje się z wędzoną rybą, serami, warzywami oraz daniami zapiekanymi. Najlepiej podawać schłodzone do temperatury 10-12 °C.

TURCKHEIM Gewurztraminer Reserve 0,75l 13%

Aromatyczny, owocowy, kwiatowy i korzenny nos; pełny, bogaty, elegancki w smaku. Koncentracja aromatów wsparta przyjemną świeżością.

TURCKHEIM Pinot Blanc Sec 0,75l 13%

Wyrazisty nos z aromatami białych kwiatów, podniebienie jednocześnie świeże i delikatne, harmonijne, delikatne z nutą rześkości, wino dla przyjemności.