Calvet Chablis 1er Cru 2023 0,75 13%

Premier Cru z Chablis – złożone, eleganckie i mineralne Chardonnay. Idealne do homara, ryb i kuchni wykwintnej.

Calvet Châteauneuf-du-Pape 0,75 l, 15%

Czerwone wytrawne wino z południowego Rodanu – bogate, złożone i długowieczne. Idealne do jagnięciny, dziczyzny i kuchni z charakterem.

Calvet Conversation Bordeaux 0,75 14%

Calvet Conversation Bordeaux (MeCS) to młody, owocowy blend (80% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon), o rubinowej barwie, delikatnych taninach i nutach czarnych owoców z lekką wanilią. Zawiera około 14 % alkoholu i pochodzi z AOP Bordeaux. To wszechstronne, dobrze zbalansowane wino idealne do mięsiw, pizz i sera – świetne jako codzienne, acz eleganckie uzupełnienie posiłków.

Calvet Conversation Sauvignon Blanc 0,75 12%

Calvet Conversation Sauvignon Blanc Bordeaux to klasyczne, rześkie wino z AOP Bordeaux, o zawartości alkoholu ok. 12–12,5 %. W 100% z Sauvignon Blanc, prezentuje aromaty cytrusów i białych kwiatów, świeżą strukturę i czysty, owocowy finisz. Idealnie sprawdzi się jako aperitif lub w towarzystwie lekkich dań i owoców morza.

Calvet Côtes du Rhône 0,75 l 14%

Czerwone, wytrawne wino z południowego Rodanu – owocowo-przyprawowe, zrównoważone i aromatyczne. Idealne do grilla, dziczyzny i twardych serów.

Calvet Côtes du Rhône Villages 0,75 l 15%

Czerwone wytrawne wino z wyselekcjonowanych wiosek Doliny Rodanu – bogate, korzenne i długie w smaku. Idealne do dań mięsnych, grilla i serów.

Calvet Crozes-Hermitage (CC) 0,75 l 12,5%

Wytrawne czerwone Syrah z północnego Rodanu – eleganckie, pikantne i dobrze zbudowane. Idealne do dziczyzny, steków i dań warzywnych.

Calvet Fitou Boisé 0,75l 14%

Czerwone, wytrawne wino z Langwedocji z beczkowym charakterem – pełne, przyprawowe i eleganckie. Świetne do jagnięciny, grilla i dziczyzny.

Calvet Fleurie Cru du Beaujolais 0,75, 13%

Wytrawne czerwone wino z apelacji Fleurie w Beaujolais. Kwiatowe, owocowe i delikatne – idealne do drobiu, tarty i serów.

Calvet Gigondas 0,75 l 15%

Wytrawne czerwone z apelacji Gigondas – potężne, korzenne i złożone. Doskonałe do dziczyzny, grillowanego mięsa i kuchni śródziemnomorskiej.

Calvet Grande Réserve Bordeaux Supérieur 0,75 l 12,5%

Wytrawne czerwone Bordeaux Supérieur z winogron Merlot i Cabernet Sauvignon. Bogate aromaty czarnych owoców, przypraw oraz kawy i dymu. Pełne, aksamitne taniny i kremowa struktura. Doskonałe do czerwonych mięs, dziczyzny i serów.

Calvet Grande Réserve Bordeaux Supérieur 1,5 l 13,5%

Wytrawne czerwone Bordeaux Supérieur z winogron Merlot i Cabernet Sauvignon. Bogate aromaty czarnych owoców, przypraw oraz kawy i dymu. Pełne, aksamitne taniny i kremowa struktura. Doskonałe do czerwonych mięs, dziczyzny i serów.