Calvet Beaujolais Villages 0,75, 13%

Wytrawne czerwone Gamay z Beaujolais-Villages – lekkie, owocowe i rześkie. Doskonałe do drobiu, wędlin i kuchni codziennej.

Calvet Cremant de Bordeaux Brut Rose 0,75l 12%

Różowe, wytrawne wino musujące z Bordeaux, z nutami truskawek, malin i czerwonych porzeczek. Produkowane metodą klasyczną, z elegancką perlistością i świeżym finiszem. Idealne na aperitif i do lekkich dań.

Calvet Crémant de Bordeaux Brut Rosé 0,75l 12%

Wytrawne, różowe musujące z Bordeaux, produkowane metodą tradycyjną. Aromaty malin i truskawek, delikatna nuta liczi i biszkoptu. Świeże, dojrzałe i eleganckie – idealne na aperitif oraz do dań z owocami morza.

Calvet Fleurie Cru du Beaujolais 0,75, 13%

Wytrawne czerwone wino z apelacji Fleurie w Beaujolais. Kwiatowe, owocowe i delikatne – idealne do drobiu, tarty i serów.

Calvet Loire Rose d’Anjou 0,75 l, 11%

Półwytrawne, różowe wino z Doliny Loary o świeżym aromacie truskawek i malin. Soczyste, łagodne – idealne do sałatek, dań azjatyckich i deserów owocowych.

Calvet Loire Vouvray 0,75, 11%

Półwytrawne białe Chenin Blanc z apelacji Vouvray – miękkie, kwiatowe i lekko miodowe. Idealne do dań azjatyckich, drobiu i deserów z owocami.

Calvet Varietals Cinsault Rosé VIS 0,75 l 12%

Wytrawne rosé z Cinsault z Languedoc-Pays d’Oc (Vin de France). Bardzo jasnoróżowe, owocowe i orzeźwiające, z nutami truskawek i delikatną przyprawowością. Idealne na aperitif lub do lekkich potraw.

HILL&DALE Rose Merlot 0,75L, 12%

Wytrawne różowe z Merlota z Stellenbosch – świeże, owocowe i lekkie. Idealne do sałatek, ryb i dań letnich.

Salvaterra Falia Vino Rosato 0.75l 12,5%

Salvaterra Falia Rosato to lekki, aromatyczny róż z Veneto, powstały ze szczepu Corvina. Oferuje świeże, owocowe bogactwo (truskawki, maliny, wiśnie), z delikatną słodyczą i przyjemną kwasowością. To idealne wino na lato – orzeźwiające, eleganckie, a zarazem uniwersalne.