Wyświetlanie wszystkich wyników: 3

Angostura Aromatic Bitters 0,2l 44,7%

Angostura® Aromatic Bitters jest kultową marką, wyróżniającą się charakterystyczną żółtą zakrętką i ponadwymiarowa etykietą. Repetura ikonicznego bittera, Angostura® Aromatic Bitters, jest ściśle strzeżonym sekretem. Tylko 5 osób zna pełną listę 52 składników. Angostura® Aromatic Bitters jest w 100% naturalna, bez sztucznych barwników, słodzików czy dodatków. Jej konsystencja, kolor i smak sa niepowtarzalne, jedne w swoim rodzaju i niepodrabialne – choć odbyły się próby – z marnym skutkiem. Zioła i przyprawy, po zważeniu i zmieszaniu poddawane są procesowi perkolacji w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Po dodaniu alkoholu, z mieszanki wydobywane są wszystkie pożądane smaki i aromaty. Ten ekstrakt przetransportowywany jest do zbiorników, gdzie dodana jest reszta wymaganych składników. Cała mieszkanka leżakuje kilka miesięcy, później jest rozcieńczana i butelkowana w mocy 44,7% alkoholu.  

Angostura Cocoa Bitters 0,1l 48%

Angostura® Cocoa Bitters to przyprawa do aromatyzowania z nutą gorzkiego kakao i orzechowego karmelu oraz odważnym naparem aromatycznych roślin zapewniająca nieskończone możliwości smakowe. Wyprodukowany z najlepszych, lokalnie zbieranych ziaren kakao Trinitario (Trynidad i Tobago). Uznawany za najlepszą na świecie hybrydę kakao. Doskonale komponuje się ze słodkim wermutem lub dojrzałymi trunkami np. whisky, rum i koniak. Wystarczy jedna lub dwie krople, aby dodać nową głębię smaku do klasycznych koktajli.

Angostura Orange Bitters 0,1l 28%

Angostura® Orange Bitters jest młodszym bratem kultowego Angostura® Aromatic Bitters, wypuszczonym na rynek w 2007 roku. Tworzona według specjalnej receptury jest idealnie zbalansowanym bitterem, łączącym rześkość tropikalnych pomarańczy i rozgrzewające ciepło przypraw. Angostura® Orange Bitters jest dusza koktajli na bazie wódki, ginu, whisky czy rumów. Złożony smak sprawia, ze wyśmienicie sprawdza się w sztuce kulinarnej. Światowej sławy szefowie kuchni używają Angostura® Orange Bitters do słonych sosów, doskonale komponuje się z owocami morza czy czekoladą.