CLOS DE NIT Young Red DO Montsant 0,75l 14%
Kolor czerwonej truskawki z żywymi granatowymi refleksami. Aromat świeżych czerwonych i czarnych owoców. Na podniebieniu wyczuwalne są słodkie i przyjemne taniny, które zapewniają długi i owocowy posmak.
CLOS DE NIT Young Red DO Montsant 0,75l 14%
Głęboki, wiśniowy kolor z fioletowymi refleksami. Wino charakteryzuje się eleganckim aromatem dojrzałych czerwonych owoców z delikatnymi nutami dębu i minerałów. W ustach jest mięsiste, słodkie i mocne, z dobrą równowagą. Finisz jest bardzo owocowy, z dobrą równowagą i doskonałą ekspresją odmiany. Łączenie z potrawami Do tego wina pasują potrawy z grilla, gulasze i dziczyzna, a także wszelkie mięsa z warzywami. Można je również podawać do wędzonych potraw, foie gras i dojrzałych serów.
Compagnie Beaujolaise Brouilly 0,75L, 13%
Wytrawny czerwony Gamay z apelacji Brouilly – soczysty, elegancki i zrównoważony. Świetny wybór do dań mięsnych i grzybowych.
Compagnie Beaujolaise Chiroubles 0,75, 13%
Wytrawny Gamay z AOC Chiroubles – lekkie, kwiatowe i świeże wino idealne do lekkich dań mięsnych, warzyw i serów.
Compagnie Beaujolaise Fleurie 0,75, 13%
Wytrawne czerwone wino z AOC Fleurie – lekkie, aromatyczne i eleganckie Gamay. Idealne do drobiu, warzywnych dań i serów.
Compagnie Beaujolaise Julienas 0,75l, 13%
Złożony Gamay z apelacji Juliénas – owocowo-przyprawowe czerwone wino o dobrej strukturze. Świetne do mięs, dziczyzny i serów.
Compagnie Beaujolaise Morgon 0,75 l 13%
Wytrawne czerwone wino z apelacji Morgon (Beaujolais) – owocowe, intensywne i elegancko zbudowane. Idealne do mięs, grzybów i serów.
Compagnie Beaujolaise Moulin‑à‑Vent 0,75 l, 13%
Cru z Moulin‑à‑Vent – strukturalne, eleganckie Gamay z Beaujolais, o intensywnym aromacie owoców i przypraw, z długim finiszem. Idealne do dań mięsnych i serów.