Saverio Faro Syrah IGP Terre Siciliane

Saverio Faro Syrah IGP Terre Siciliane to wino o intensywnej czerwonej barwie, charakteryzujące się aromatycznym bukietem czerwonych owoców i lukrecji. Na podniebieniu wyczuwalne są dojrzałe owoce, lukrecja i słodkie przyprawy, co nadaje mu pełny, ciepły smak z długim finiszem. Idealnie komponuje się z czerwonymi mięsami, serami i zapiekanymi makaronami, najlepiej podawane w temperaturze 16-18°C.

Spoleto DOC – Trebbiano Spoletino 2023 0,75l 13,5%

Skrócony opis: Trebbiano Spoletino z Umbrii – świeże, kwiatowe i mineralne. Doskonałe do lekkich dań, sałatek i owoców morza.

SPW LA PALERNA IGT Rosa di Martino BIO 0,75l

Rosa di Martino to różowe wino powstałe z chęci eksperymentowania, które od razu spotkało się z dużym uznaniem. Lato to czas, w którym można w pełni docenić jego przyjemny smak, podkreślony temperaturą serwowania wynoszącą od 10° do 12° C.

Tenuta Tre Gemme Abruzzo DOC Passerina

Aromatyczna Passerina; brzoskwinia, mirabelka, kwiaty polne, mineralny finisz.

Tenuta Tre Gemme Abruzzo DOC Pecorino

Ekologiczne Pecorino z 450 m n.p.m.; egzotyczne owoce, biały kwiat, cytrusowa świeżość.

Tenuta Tre Gemme Cerasuolo d’Abruzzo DOC

Rześkie rosato z Montepulciano; 12 h maceracji – wiśnia, poziomka, mineralny finisz.

Tenuta Tre Gemme Montepulciano d’Abruzzo DOC

Młode Montepulciano; intensywne czerwone owoce, pieprz, aksamitne taniny.

Terre Dei Dogi Cabernet Sauvignon Venezia

Ten produkt wyróżnia się jasnoczerwoną barwą z purpurowymi refleksami. Jego aromat to harmonijne połączenie nut lukrecji i czarnej wiśni, wzbogacone pikantnym akcentem tostów. W smaku lekkie i owocowe, z przyjemną kwasowością. Wyczuwalne są nuty dżemu z dzikich jagód oraz delikatna nuta tytoniu, całość uzupełnia miękka tanina. Produkt idealnie pasuje do dziczyzny i dań z grilla. Zalecana temperatura podania wynosi 18-20 °C.

Terre Dei Dogi IGP Ribolla Gialla

Produkt o olśniewającym słomkowożółtym kolorze, który wyróżnia się intensywnym aromatem rumianku, dzikich kwiatów, prażonych migdałów i krzemienia. W ustach miękki i otulający, z subtelną mineralnością, soczysty i świeży. Doskonały do Prosciutto di San Daniele, świeżego sera Montasio, dań głównych oraz potraw z ryb. Najlepiej podawać w temperaturze 10-12 °C.

Terre Dei Dogi Refosco Trevenezie

To wino o jasnoczerwonej barwie z purpurowymi refleksami urzeka aromatem lukrecji i czarnej wiśni, z delikatnymi pikantnymi nutami tostów. W ustach lekkie i owocowe, z wyraźną, urzekającą kwasowością. Dominują w nim smaki dżemu z dzikich jagód i subtelne nuty tytoniu, a całość dopełnia otulająca tanina. Doskonale komponuje się z dziczyzną i daniami z grilla. Idealna temperatura serwowania to 18-20 °C.

Trapiche Oak Cask Chardonnay

To wino ma żółty kolor z subtelnymi zielonkawymi tonami, które podkreślają jego świeżość. W nosie wyczuwalne są aromaty tropikalnych owoców, co nadaje mu egzotyczny charakter. W ustach elegancko łączą się smaki crème brûlée, tarty cytrynowej, tostowanych gruszek oraz kwiatów cytryny. Jest okrągłe w strukturze, z doskonale zbalansowaną kwasowością. Idealnie komponuje się z białym mięsem, pastami w białych sosach, szparagami oraz świeżymi serami. Najlepiej podawać w temperaturze 10-12 °C.

Trapiche Oak Cask Malbec

To wino ma intensywnie czerwony kolor z fioletowymi odcieniami, które podkreślają jego głębię. W nosie wyczuwalne są owocowe aromaty śliwki i wiśni, nadające mu soczystego charakteru. W ustach jest okrągłe i delikatnie ściągające, z wyraźnymi nutami czerwonych owoców, w których dominuje śliwka, a dodatkowo wyczuwalne są akcenty lukrecji i trufli. Doskonale pasuje do grillowanego mięsa, past, dobrze przyprawionych potraw oraz półtwardych serów, takich jak gouda, gruyère i edam. Najlepiej podawać w temperaturze 16-18 °C.