Montefalco Rosso DOC 2019
Wino o głębokiej, intensywnej i nieodgadnionej rubinowej barwie, charakteryzuje się bogatym i złożonym bukietem, który otwiera się nutami dojrzałych czerwonych i czarnych jagód, a następnie przechodzi w trzeciorzędowe aromaty cynamonu i czekolady. Na podniebieniu jest pełne i eleganckie, o bogatej strukturze, gęste i o doskonałej budowie, zrównoważone aksamitnymi taninami.
Idealnie komponuje się z czerwonymi mięsami i pieczeniami, ale także z wędlinami i dojrzałymi serami.
MONTEFALCO Sagrantino DOCG 2017 0,75l 15%
Montefalco Sagrantino to czerwone wino o doskonałej strukturze i intensywności, symbol Umbrii. Uzyskiwane wyłącznie z winogron Sagrantino, wyróżnia się intensywnym rubinowym kolorem, złożonym aromatem dojrzałych owoców, przypraw i eleganckimi nutami trzeciorzędowymi. Na podniebieniu jest pełne, z aksamitnymi taninami i niezwykłą trwałością. Idealne do czerwonych mięs, dziczyzny i potraw na bazie trufli, jest to wino do długiego leżakowania, zdolne do ewolucji przez dziesięciolecia.
Moutard Bourgogne Epineuil
Wino o przejrzystej, rubinowej czerwieni, z pięknym bukietem czerwonych owoców, takich jak truskawki, agrest i wiśnie. W ustach krągłe, z nutami jeżyn, borówki i czarnej porzeczki, zakończone długim, harmonijnym i lekko pieprznym finiszem. Dzięki wyższej kwasowości i niższej taninie jest wszechstronne w łączeniu z potrawami, szczególnie dobrze pasuje do kaczki, kurczaka, wieprzowiny i grzybów. Podawać schłodzone w temperaturze 12-16°C.
Moutard Bourgogne Tonnerre
Wino o połyskującej, złotej barwie, intensywnie aromatyczne z nutami białych kwiatów i owoców tropikalnych. W ustach pełne i dobrze zbudowane, z wyraźnymi aromatami suszonych owoców, miodu, delikatną maślanością oraz dębowym tłem. Idealne do smażonych ryb, owoców morza, duszonych mięs o łagodnym smaku oraz średnio twardych i dojrzałych serów. Najlepiej podawać schłodzone w temperaturze 8-12°C.
Moutard Chablis AOC
Wino o słomkowym kolorze, z aromatami zielonego jabłka, agrestu, skórki cytrynowej i nutami mineralnymi. W ustach lekkie, aksamitne i dobrze zbalansowane, z delikatną mineralnością i orzechowym zakończeniem. Idealnie pasuje do ostryg, dzięki mineralnym glebom w Chablis, oraz do owoców morza i białych mięs. Najlepiej serwować schłodzone w temperaturze 10-12°C.
Moutard Grande Cuvée Brut Champagne
Wino o pięknym, złoto-żółtym kolorze, z delikatnym i bogatym aromatem masła, migdałów oraz brioche. W ustach prezentuje się żywo, elegancko, z doskonałą równowagą smaków i pełnią. Idealne do serwowania z przystawkami, takimi jak surowe warzywa, owoce morza, ryby, wędliny, foie gras, tatar wołowy i z tuńczyka. Doskonale komponuje się również z białymi mięsami, jak drób i cielęcina, czy z wołowiną i kaczką. Należy serwować schłodzone, w temperaturze 8-12°C.
Moutard Methode Traditionnelle Blanc De Blancs
Wino o jasnozłotej barwie. W nosie dominują aromaty cytrusów i miodu z delikatną mineralnością. W ustach perliste, z wyczuwalnymi nutami owoców cytrusowych, które stopniowo przechodzą w brzoskwiniowe i morelowe akcenty, podkreślone subtelnym mineralnym wykończeniem. Idealne do serwowania z rybami, owocami morza oraz białym mięsem. Doskonałe również jako aperitif. Najlepiej smakuje schłodzone do temperatury 8-12°C.