Nello Coro Nero d’Avola Sicilia DOC
Nero D'Avola o intensywnej czerwonej barwie z fioletowymi refleksami. Nos jest urzekający, z aromatami wiśni i malin. Na podniebieniu jest szczery, z wyraźnymi nutami dojrzałych czerwonych jagód i dobrą mineralnością. Dobre ciało z delikatnymi taninami i pikantnym finiszem. Idealne do serów i wędlin, rustykalnych dań mięsnych, pieczeni i gulaszu.
Nello Coro Pinot Grigio Terre Sicilliane IGP
Pinot Grigio o intrygujących egzotycznych nutach, słomkowożółtej barwie ze złotymi refleksami. W nosie wyczuwalne nuty świeżych owoców, takich jak gruszka, zielone jabłko i biała brzoskwinia. Na podniebieniu jest owocowe i mineralne, o doskonałej kwasowości i średniej mocy. Doskonałe jako aperitif, idealne do owoców morza, białych mięs i risotto z owocami morza.
Nello Coro Rosato di Nerello Mascalese Terre Sicilliane IGP
Rosato di Nerello Mascalese ma jasny i lśniący różowy kolor; w nosie wyraża intensywny bukiet kwiatowy z nutami czerwonych owoców. Na podniebieniu jest harmonijnie świeże i kwaskowate, trwałe i z wyraźną mineralnością. Idealne do aperitifów, przystawek z owoców morza i wyrafinowanych dań głównych z ryb.
Nello Coro Syrah Terre Sicilliane IGP
Czerwone wino o intensywnych i złożonych fioletowych odcieniach. Mocne i aromatyczne, charakteryzuje się mieszanką dojrzałych czerwonych owoców wzbogaconą eleganckimi nutami przypraw. Aksamitne i miękkie w ustach, z intrygującym aromatem jagód. Doskonale komponuje się z daniami mięsnymi, doskonałe do gulaszu, dziczyzny, grillowanych mięs i pikantnych potraw.
Nello Coro Viognier Terre Sicilliane IGP
Viognier o żółtej barwie ze złotymi odbiciami. Posiada nuty dojrzałych owoców, takich jak nieszpułka, żółta brzoskwinia i morela. Na podniebieniu jest pełne, z owocowymi aromatami i dyskretną mineralnością oraz nutami gorzkich migdałów w finiszu. Viognier jest przyjemne jako aperitif, w połączeniu z białym mięsem i idealne do dań rybnych .