Salvaterra Falia Vino Bianco 0,75 13%

Salvaterra Falia Vino Bianco to przyjemny, dobrze zrównoważony biały blend z Veneto, oferujący świeżą owocowość i lekki styl. Ze względu na mieszankę 5 klasycznych szczepów i dobre parametry kwasowe, wino doskonale sprawdzi się jako aperitif oraz do dań z kuchni śródziemnomorskiej.

Salvaterra Falia Vino Rosato 0.75l 12,5%

Salvaterra Falia Rosato to lekki, aromatyczny róż z Veneto, powstały ze szczepu Corvina. Oferuje świeże, owocowe bogactwo (truskawki, maliny, wiśnie), z delikatną słodyczą i przyjemną kwasowością. To idealne wino na lato – orzeźwiające, eleganckie, a zarazem uniwersalne.

Salvaterra Falia Vino Rosso 0,75 12,5%

Salvaterra Falia Rosso to nowoczesny, łatwy w piciu włoski blend z Veneto, oparty na lokalnych szczepach (Corvina, Rondinella, Teroldego) z uzupełnieniem klasyków bordoskich (Cabernet, Merlot). Cechuje się bogatą owocowością, średnim ciałem i przyjemną strukturą taninową, co czyni go uniwersalnym winem na co dzień i do dań kuchni śródziemnomorskiej.

Terre Dei Dogi Cabernet Sauvignon Venezia

Ten produkt wyróżnia się jasnoczerwoną barwą z purpurowymi refleksami. Jego aromat to harmonijne połączenie nut lukrecji i czarnej wiśni, wzbogacone pikantnym akcentem tostów. W smaku lekkie i owocowe, z przyjemną kwasowością. Wyczuwalne są nuty dżemu z dzikich jagód oraz delikatna nuta tytoniu, całość uzupełnia miękka tanina. Produkt idealnie pasuje do dziczyzny i dań z grilla. Zalecana temperatura podania wynosi 18-20 °C.

Terre Dei Dogi IGP Ribolla Gialla

Produkt o olśniewającym słomkowożółtym kolorze, który wyróżnia się intensywnym aromatem rumianku, dzikich kwiatów, prażonych migdałów i krzemienia. W ustach miękki i otulający, z subtelną mineralnością, soczysty i świeży. Doskonały do Prosciutto di San Daniele, świeżego sera Montasio, dań głównych oraz potraw z ryb. Najlepiej podawać w temperaturze 10-12 °C.

Terre Dei Dogi Refosco Trevenezie

To wino o jasnoczerwonej barwie z purpurowymi refleksami urzeka aromatem lukrecji i czarnej wiśni, z delikatnymi pikantnymi nutami tostów. W ustach lekkie i owocowe, z wyraźną, urzekającą kwasowością. Dominują w nim smaki dżemu z dzikich jagód i subtelne nuty tytoniu, a całość dopełnia otulająca tanina. Doskonale komponuje się z dziczyzną i daniami z grilla. Idealna temperatura serwowania to 18-20 °C.