Angostura 1787 0,7l 40%
Angostura® 1787 jest to super premium blend rumów starzonych minimum 15 lat, dojrzewających w dębowych beczka i zwieńczenie 130 letniego doświadczenia w sztuce produkcji rumów. Jego nazwa jest uczczeniem roku założenia pierwszej fabryki cukru na słynnej plantacji trzciny cukrowej Lapeyrouse na Trynidadzie w 1787 roku.
Angostura 1824 0,7l 40%
Angostura 1824 to mieszkanka najlepszych starzonych rumów, własnoręcznie zebrana przez głównego Master Blendera House of Angostura, z wyselekcjonowanych beczek. Rumy, starzone w beczkach po burbonie z amerykańskiego dębu od 5 - 17 lat a następnie łączone umiejętnie i ponownie beczkowane. Po osiągnięciu przez rum optymalnej dojrzałości jest on ręcznie przelewany, filtrowany i butelkowany. Idealny do spożywania solo lub na kostkach lodu.
Angostura 1919 + 2 szklanki 0,7l 40%
Ten zachwycający lekki złoty rum o nieporównywalnym smaku jest jednym z najbardziej cenionych rumów z The House of Angostura®. Swój unikalny charakter Angostura®1919 zawdzięcza … historii! Rum stworzony w hołdzie pamięci wielkiego pożaru na Trinidadzie, jest produkowany za pomocą unikanych technik łącznia i opracowywania przez ród Fernandes od XIX wieku. Receptura i proces produkcji Angostura® 1919 zostały idealnie odtworzone z beczek ocalałych w pożarze w latach 30 ubiegłego wieku. Na próżno szukać drugiego rumu z taką przeszłością – urzekająca opowieść o rodzinnej pasji, która przez pokolenia rozwinęła sztukę wytwarzania rumów z Trinidadu i Tobago do perfekcji. Nadzwyczajność tego rumu wychodzi z mieszkanki pięciu trynidadzkich rumów dojrzewających od 5 do 14 lat w opalonych beczkach. Dzięki temu możemy posmakować paletę dębowych, egzotycznych, słodko-miodowych aromatów. Idealnie sprawdza się do picia bez dodatków oraz w kompozycji z deserami i czekoladą.
Angostura 1919 0,7l 40%
Ten zachwycający lekki złoty rum o nieporównywalnym smaku jest jednym z najbardziej cenionych rumów z The House of Angostura®. Swój unikalny charakter Angostura®1919 zawdzięcza … historii! Rum stworzony w hołdzie pamięci wielkiego pożaru na Trinidadzie, jest produkowany za pomocą unikanych technik łącznia i opracowywania przez ród Fernandes od XIX wieku. Receptura i proces produkcji Angostura® 1919 zostały idealnie odtworzone z beczek ocalałych w pożarze w latach 30 ubiegłego wieku. Na próżno szukać drugiego rumu z taką przeszłością – urzekająca opowieść o rodzinnej pasji, która przez pokolenia rozwinęła sztukę wytwarzania rumów z Trinidadu i Tobago do perfekcji. Nadzwyczajność tego rumu wychodzi z mieszkanki pięciu trynidadzkich rumów dojrzewających od 5 do 14 lat w opalonych beczkach. Dzięki temu możemy posmakować paletę dębowych, egzotycznych, słodko-miodowych aromatów. Idealnie sprawdza się do picia bez dodatków oraz w kompozycji z deserami i czekoladą.
Angostura 5YO 0,7l 40%
Angostura® 5 YO jest wyjątkową mieszanką lekkich, złotych rumów, starzonych przez przynajmniej 5 lat, w dębowych beczkach po bourbonie. Ostrożna filtracja przez węglowe filtry zapewnia jasny, rozświetlony kolor z subtelnymi złotymi przebłyskami. Niesamowicie wszechstronny w koktajlach, idealny do połączenia z tropikalnymi smakami.
Angostura 7YO 0,7l 40%
Aby stworzyć Angostura® 7 YO, Master Blender z The House of Angostura® stworzył wyjątkową selekcję lekkich, średnich i ciężkich rumów dojrzewających przez minimum 7 lat. Mieszkanka jest ponownie zamykana w beczce na kolejne 2 lata, dzięki czemu możemy pochwalić się niezapomnianym, głęboki i bogatym rumem. Jedwabista gładkość ujawnia się po chwili, dlatego poleca się pozwolić rumowi „odpocząć” chwilkę w szklance aby nabrał swoich najznamienitszych właściwości.
Angostura Aromatic Bitters 0,2l 44,7%
Angostura® Aromatic Bitters jest kultową marką, wyróżniającą się charakterystyczną żółtą zakrętką i ponadwymiarowa etykietą. Repetura ikonicznego bittera, Angostura® Aromatic Bitters, jest ściśle strzeżonym sekretem. Tylko 5 osób zna pełną listę 52 składników. Angostura® Aromatic Bitters jest w 100% naturalna, bez sztucznych barwników, słodzików czy dodatków. Jej konsystencja, kolor i smak sa niepowtarzalne, jedne w swoim rodzaju i niepodrabialne – choć odbyły się próby – z marnym skutkiem. Zioła i przyprawy, po zważeniu i zmieszaniu poddawane są procesowi perkolacji w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Po dodaniu alkoholu, z mieszanki wydobywane są wszystkie pożądane smaki i aromaty. Ten ekstrakt przetransportowywany jest do zbiorników, gdzie dodana jest reszta wymaganych składników. Cała mieszkanka leżakuje kilka miesięcy, później jest rozcieńczana i butelkowana w mocy 44,7% alkoholu.
Angostura Cocoa Bitters 0,1l 48%
Angostura® Cocoa Bitters to przyprawa do aromatyzowania z nutą gorzkiego kakao i orzechowego karmelu oraz odważnym naparem aromatycznych roślin zapewniająca nieskończone możliwości smakowe. Wyprodukowany z najlepszych, lokalnie zbieranych ziaren kakao Trinitario (Trynidad i Tobago). Uznawany za najlepszą na świecie hybrydę kakao. Doskonale komponuje się ze słodkim wermutem lub dojrzałymi trunkami np. whisky, rum i koniak. Wystarczy jedna lub dwie krople, aby dodać nową głębię smaku do klasycznych koktajli.
Angostura Orange Bitters 0,1l 28%
Angostura® Orange Bitters jest młodszym bratem kultowego Angostura® Aromatic Bitters, wypuszczonym na rynek w 2007 roku. Tworzona według specjalnej receptury jest idealnie zbalansowanym bitterem, łączącym rześkość tropikalnych pomarańczy i rozgrzewające ciepło przypraw. Angostura® Orange Bitters jest dusza koktajli na bazie wódki, ginu, whisky czy rumów. Złożony smak sprawia, ze wyśmienicie sprawdza się w sztuce kulinarnej. Światowej sławy szefowie kuchni używają Angostura® Orange Bitters do słonych sosów, doskonale komponuje się z owocami morza czy czekoladą.
Angostura Reserva White 0,7l 37,5%
Starzony przez minimum 3 lata, Angostura® Reserva jest wybitnym białym rumem: czystym gładki, pełny w smaku z akcentami dojrzałych bananów i owoców tropikalnych. Starzony w beczkach po bourbonie, destylowany i starzony na Trynidadzie. Podwójnie filtrowany przez filtry węglowe w celu usunięcia złocistego koloru i osiągnięcia najwyższej czystości.
Angostura Tamboo Spiced 0,7l 40%
Witajcie w świecie Angostura Tamboo!
Stworzona przez zespół The House of Angostura nowość to unikalna kompozycja pełna zabawy, energii i egzotyki. Inspiracją dla niej jest ponadczasowy duch karnawału w Trynidadzie i Tobago, skąd wywodzi się marka i jeden z najsłynniejszych karnawałów na świecie! Nazwa pochodzi od ręcznie robionych instrumentów z bambusa, które stworzyły ścieżkę dźwiękową karnawału, jeszcze zanim powstały karaibskie bębny stalowe. Przygotujcie się na niezapomniane doznania smakowe i muzyczne podróżowanie z Angostura Tamboo!
Likier Amaro Di Angostura 0,7l 35%
Amaro Di Angostura® jest jedynym w swoim rodzaju likierem inspirowanym dziedzictwem ikonicznego Angostura® Aromatic Bitters. Blenderzy z The House of Angostura® stworzyli trunek na bazie Angostura® Aromatic Bitters z dodatkiem neutralnych alkoholi i naturalnych ziół. Alkohol, przyprawy i gorzkie zioła po połączeniu odpoczywają przez 3 miesiące, w wyniku czego otrzymujemy nowy wymiar likieru z ukłonem w stronę klasyki. Butelkowany w mocy 35% zawartości alkoholu, Amaro Di Angostura® ma głęboki, bursztynowy kolor z aromatami cynamonu, gorzkiej czekolady, obłędną goryczką i ciepłem Angostura® Aromatic Bitters. Eksplozja smaku jest wsparta przyprawami korzennymi i aromatami lukrecji.