Calvet Côtes du Rhône Villages 0,75 l 15%

Czerwone wytrawne wino z wyselekcjonowanych wiosek Doliny Rodanu – bogate, korzenne i długie w smaku. Idealne do dań mięsnych, grilla i serów.

Calvet Crémant de Bordeaux Blanc de Blancs Brut 0,75 l 12%

Wytrawny, białe musujące Crémant de Bordeaux („Blanc de Blancs”) z odmian Sémillon i Muscadelle. Eleganckie nuty brioche i kandyzowanych owoców, z kremową teksturą i świeżym, zbalansowanym finiszem.

Calvet Crémant de Bordeaux Blanc de Noirs Demi‑Sec Blanc 0,75 l 12%

Calvet Crémant de Bordeaux Blanc de Noirs Demi‑Sec to półwytrawne musujące wino z Bordeaux, produkowane metodą tradycyjną. Perfekcyjne połączenie złocistego koloru, nut żółtych owoców i brioche oraz kremowej struktury. Idealne do deserów i jako wieczorny aperitif.

Calvet Crémant de Bordeaux Brut Blanc 0,75 l 12%

Wytrawny, musujący Crémant z Bordeaux, produkowany metodą klasyczną. Świeże nuty jabłka, gruszki i cytrusów, z subtelnymi akcentami drożdży i minerałów. Elegancka perlistość, idealne jako aperitif lub do dań z owocami morza.

Calvet Cremant de Bordeaux Brut Rose 0,75l 12%

Różowe, wytrawne wino musujące z Bordeaux, z nutami truskawek, malin i czerwonych porzeczek. Produkowane metodą klasyczną, z elegancką perlistością i świeżym finiszem. Idealne na aperitif i do lekkich dań.

Calvet Crémant de Bordeaux Brut Rosé 0,75l 12%

Wytrawne, różowe musujące z Bordeaux, produkowane metodą tradycyjną. Aromaty malin i truskawek, delikatna nuta liczi i biszkoptu. Świeże, dojrzałe i eleganckie – idealne na aperitif oraz do dań z owocami morza.

Calvet Crémant de Bordeaux Demi‑Sec Blanc 0,75 l 11%

Półwytrawny musujący Crémant z Bordeaux, produkowany metodą klasyczną. Nuty żółtych owoców i brioche, świeży i dobrze zbalansowany smak. Idealny jako aperitif i do lekkich potraw.

Calvet Cremant de Bordeaux Extra Brut Blanc 0,75l 11,5%

Białe, musujące wino z Bordeaux, bardzo wytrawne (Extra Brut), produkowane metodą klasyczną. Aromaty jabłka, cytrusów i białych kwiatów z lekką nutą tostów. Świeże, zrównoważone, idealne jako aperitif i do owoców morza.

Calvet Cremant de Bourgogne 0,75, 12%

Musujące, wytrawne wino z Burgundii tworzone metodą tradycyjną. Świeże, eleganckie, z nutami jabłek, cytrusów i drożdży – świetne na aperitif lub do owoców morza.

Calvet Crozes-Hermitage (CC) 0,75 l 12,5%

Wytrawne czerwone Syrah z północnego Rodanu – eleganckie, pikantne i dobrze zbudowane. Idealne do dziczyzny, steków i dań warzywnych.

Calvet Fitou Boisé 0,75l 14%

Czerwone, wytrawne wino z Langwedocji z beczkowym charakterem – pełne, przyprawowe i eleganckie. Świetne do jagnięciny, grilla i dziczyzny.

Calvet Fleurie Cru du Beaujolais 0,75, 13%

Wytrawne czerwone wino z apelacji Fleurie w Beaujolais. Kwiatowe, owocowe i delikatne – idealne do drobiu, tarty i serów.