Dead Man’s Fingers White Rum 0,7l 37,5%
Dead Man’s Fingers powstało w St Ives, Cornwall, miejscu znanym z wolnych duchów i niekonwencjonalnych myślicieli. To mieszanka rumów z Trynidadu i Barbadosu, dojrzewająca w beczkach po bourbonie. Zapomnij o przestarzałych smakach z przeszłości - nasz biały rum jest śmiały, pełen życia i charakteru. Nuty wanilii i tropikalnych owoców sprawią, że z łatwością stworzysz pyszne Daiquiris i Mojitos.
Langley’s First Chapter 0,7l 38%
Lżejszy, z dominacją cytrusów, smakowity gin w stylu London Dry o niższym zawartości alkoholu (ABV) i atrakcyjnej cenie - Langley's First Chapter powstał z naszym celem, aby stać się najbardziej dostępną marką ginu na świecie. Rozszerzony zestaw 10 botaników sprawia, że First Chapter doskonale sprawdza się w drinkach mieszanych, oferując wymagającym konsumentom i branży bardziej przystępną cenowo opcję London Dry Gin.
Langley’s London Dry Gin 0,7l 41,7%
W przeciwieństwie do skomplikowanych receptur botanicznych, Langley's London Dry Gin wykorzystuje osiem botanicalsów, wybranych wyłącznie ze względu na ich wpływ na efekt końcowy. Efektem jest gin London Dry o wyraźnych nutach jałowca, który stawia na jakość, nie komplikuje podniebienia nadmiarem botanicalsów, pozostawiając miejsce w szkle, aby każdy mógł dostosować go do własnych upodobań.
Langley’s Old Tom Gin 0,7l 47%
Gin Old Tom to klasyczny styl ginu i niezbędny składnik każdego baru koktajlowego, zwłaszcza tych serwujących klasyczne drinki. Jego historyczne znaczenie stanowi doskonały temat do rozmów zarówno dla barmanów, jak i miłośników koktajli. Jest to idealny produkt do rozpoczęcia rozmów z prestiżowymi lub premium klientami, ponieważ Old Tom Langley plasuje się jako jedno z najlepszych na świecie, bez wysiłku prezentując wysoką jakość i autentyczność marki.
Likier Amaro Di Angostura 0,7l 35%
Amaro Di Angostura® jest jedynym w swoim rodzaju likierem inspirowanym dziedzictwem ikonicznego Angostura® Aromatic Bitters. Blenderzy z The House of Angostura® stworzyli trunek na bazie Angostura® Aromatic Bitters z dodatkiem neutralnych alkoholi i naturalnych ziół. Alkohol, przyprawy i gorzkie zioła po połączeniu odpoczywają przez 3 miesiące, w wyniku czego otrzymujemy nowy wymiar likieru z ukłonem w stronę klasyki. Butelkowany w mocy 35% zawartości alkoholu, Amaro Di Angostura® ma głęboki, bursztynowy kolor z aromatami cynamonu, gorzkiej czekolady, obłędną goryczką i ciepłem Angostura® Aromatic Bitters. Eksplozja smaku jest wsparta przyprawami korzennymi i aromatami lukrecji.
Portobello Celebrated Butter Gin 0,7l 42%
We wszystkich odsłonach Portobello Gin, podkreślamy mocno historię i tradycję. Celebrated Butter Gin nie jest inny – w rzeczywistości pomysł pochodzi z książki opowiadania Karola Dickensa – „Szkice Boza”. Dickens uwielbiał obserwować i udokumentuj Londyn w okresie jego rozwoju przemysłowego i niepokojów społecznych. W „Sketches by Boz” Dickens opowiada o doświadczeniu przebywania w Gin Palace. Podczas w Pałacu widział wiele rodzajów ginu m.in „Celebrated Butter Gin”. Imię „Celebrated Butter Gin” był prawdopodobnie bardzo wczesnym narzędziem marketingowym używanym do sugerowania, że gin był wysokiej jakości. Do produkcji naszego ginu bierzemu Portobello Road London Dry Gin i redestylujemy go z 10 blokami angielskiego masła niesolonego. Masło nadaje ginowi kremowy posmak w ustach i odrobinę słodyczy i słoność.
Portobello Road Gin 0,7l 42%
Nasz podstawowy gin Portobello Road Gin No. 171, jest destylowany w Anglii, z pszenicy angielskiej. Nasze dziewięć składników botanicznych pochodzi z całego świata. Należą do nich jagody jałowca i irys z Toskanii, hiszpańskie skórki cytrynowe, gorzkie skórki pomarańczowe z Haiti lub Maroka, gałka muszkatołowa z Indonezji i kora kasji z Azji Południowo-Wschodniej.
Portobello Savoury Gin 0,7l 42%
Czerpiąc inspirację z Morza Śródziemnego zarówno pod względem aromatów, jak i smaków, Portobello Road Savory Gin wykorzystuje różnorodność klasycznych ginów botanicznych oraz wybór śródziemnomorskich ziół i cytrusów, zapewniając ziołowy i ciepły komfort. Do klasycznego zestawu składników botanicznych, których używamy w Portobello London Dry Gin, dodajemy jeszcze bergamotkę, rozmaryn, bazylię i zieloną oliwkę, i tak jak z Navy Gin, po destylacji dodajemy tylko niewielką szczyptę soli morskiej, aby nadać mu lekką nutę nadmorskiego powietrza.