Angostura 1787 0,7l 40%
Angostura® 1787 jest to super premium blend rumów starzonych minimum 15 lat, dojrzewających w dębowych beczka i zwieńczenie 130 letniego doświadczenia w sztuce produkcji rumów. Jego nazwa jest uczczeniem roku założenia pierwszej fabryki cukru na słynnej plantacji trzciny cukrowej Lapeyrouse na Trynidadzie w 1787 roku.
Angostura 1824 0,7l 40%
Angostura 1824 to mieszkanka najlepszych starzonych rumów, własnoręcznie zebrana przez głównego Master Blendera House of Angostura, z wyselekcjonowanych beczek. Rumy, starzone w beczkach po burbonie z amerykańskiego dębu od 5 - 17 lat a następnie łączone umiejętnie i ponownie beczkowane. Po osiągnięciu przez rum optymalnej dojrzałości jest on ręcznie przelewany, filtrowany i butelkowany. Idealny do spożywania solo lub na kostkach lodu.
Angostura 1919 + 2 szklanki 0,7l 40%
Ten zachwycający lekki złoty rum o nieporównywalnym smaku jest jednym z najbardziej cenionych rumów z The House of Angostura®. Swój unikalny charakter Angostura®1919 zawdzięcza … historii! Rum stworzony w hołdzie pamięci wielkiego pożaru na Trinidadzie, jest produkowany za pomocą unikanych technik łącznia i opracowywania przez ród Fernandes od XIX wieku. Receptura i proces produkcji Angostura® 1919 zostały idealnie odtworzone z beczek ocalałych w pożarze w latach 30 ubiegłego wieku. Na próżno szukać drugiego rumu z taką przeszłością – urzekająca opowieść o rodzinnej pasji, która przez pokolenia rozwinęła sztukę wytwarzania rumów z Trinidadu i Tobago do perfekcji. Nadzwyczajność tego rumu wychodzi z mieszkanki pięciu trynidadzkich rumów dojrzewających od 5 do 14 lat w opalonych beczkach. Dzięki temu możemy posmakować paletę dębowych, egzotycznych, słodko-miodowych aromatów. Idealnie sprawdza się do picia bez dodatków oraz w kompozycji z deserami i czekoladą.
Angostura 1919 0,7l 40%
Ten zachwycający lekki złoty rum o nieporównywalnym smaku jest jednym z najbardziej cenionych rumów z The House of Angostura®. Swój unikalny charakter Angostura®1919 zawdzięcza … historii! Rum stworzony w hołdzie pamięci wielkiego pożaru na Trinidadzie, jest produkowany za pomocą unikanych technik łącznia i opracowywania przez ród Fernandes od XIX wieku. Receptura i proces produkcji Angostura® 1919 zostały idealnie odtworzone z beczek ocalałych w pożarze w latach 30 ubiegłego wieku. Na próżno szukać drugiego rumu z taką przeszłością – urzekająca opowieść o rodzinnej pasji, która przez pokolenia rozwinęła sztukę wytwarzania rumów z Trinidadu i Tobago do perfekcji. Nadzwyczajność tego rumu wychodzi z mieszkanki pięciu trynidadzkich rumów dojrzewających od 5 do 14 lat w opalonych beczkach. Dzięki temu możemy posmakować paletę dębowych, egzotycznych, słodko-miodowych aromatów. Idealnie sprawdza się do picia bez dodatków oraz w kompozycji z deserami i czekoladą.
Angostura 5YO 0,7l 40%
Angostura® 5 YO jest wyjątkową mieszanką lekkich, złotych rumów, starzonych przez przynajmniej 5 lat, w dębowych beczkach po bourbonie. Ostrożna filtracja przez węglowe filtry zapewnia jasny, rozświetlony kolor z subtelnymi złotymi przebłyskami. Niesamowicie wszechstronny w koktajlach, idealny do połączenia z tropikalnymi smakami.
Angostura 7YO 0,7l 40%
Aby stworzyć Angostura® 7 YO, Master Blender z The House of Angostura® stworzył wyjątkową selekcję lekkich, średnich i ciężkich rumów dojrzewających przez minimum 7 lat. Mieszkanka jest ponownie zamykana w beczce na kolejne 2 lata, dzięki czemu możemy pochwalić się niezapomnianym, głęboki i bogatym rumem. Jedwabista gładkość ujawnia się po chwili, dlatego poleca się pozwolić rumowi „odpocząć” chwilkę w szklance aby nabrał swoich najznamienitszych właściwości.
Angostura Reserva White 0,7l 37,5%
Starzony przez minimum 3 lata, Angostura® Reserva jest wybitnym białym rumem: czystym gładki, pełny w smaku z akcentami dojrzałych bananów i owoców tropikalnych. Starzony w beczkach po bourbonie, destylowany i starzony na Trynidadzie. Podwójnie filtrowany przez filtry węglowe w celu usunięcia złocistego koloru i osiągnięcia najwyższej czystości.
Angostura Tamboo Spiced 0,7l 40%
Witajcie w świecie Angostura Tamboo!
Stworzona przez zespół The House of Angostura nowość to unikalna kompozycja pełna zabawy, energii i egzotyki. Inspiracją dla niej jest ponadczasowy duch karnawału w Trynidadzie i Tobago, skąd wywodzi się marka i jeden z najsłynniejszych karnawałów na świecie! Nazwa pochodzi od ręcznie robionych instrumentów z bambusa, które stworzyły ścieżkę dźwiękową karnawału, jeszcze zanim powstały karaibskie bębny stalowe. Przygotujcie się na niezapomniane doznania smakowe i muzyczne podróżowanie z Angostura Tamboo!
Bache Gabrielsen American Oak 0,7l 40%
Nasz « American Oak » to pierwszy koniak leżakowany w beczkach z dębu amerykańskiego. To unikalne połączenie powstaje w wyniku podwójnego dojrzewania. Kilkuletnie starzenie we francuskich dębowych beczkach połączone jest z minimum sześciomiesięcznym leżakowaniem w nowych beczkach z dębu amerykańskiego. Drewno do leżakowania importowane jest z Tennessee a beczki wykonane we współpracy z lokalnym bednarzem, zgodnie z wytycznymi mistrza piwnicy.
Bache Gabrielsen VS Tre Kors 0,7l 40%
Historia „Tre Kors” sięga norweskiej ery prohibicji w latach 1916-1926. Ponieważ alkohol był dostępny tylko do celów leczniczych, młody Thomas Bache-Gabrielsen sprytnie zastąpił trzy istniejące gwiazdki* na etykiecie koniaku trzema krzyżykami (w norweski: Tre Kors). Ta mieszanka jest udanym blendem młodego eaux-de-vie z bardziej dojrzały koniak.
Bache Gabrielsen VSOP Triple Cask 0,7l 40%
Całkowicie dłuższy proces starzenia niż ustalona zasada 4 lat dla VSOP podkreśla zuchwałą naturę destylarni Bache-Gabrielsen. Czerwone beczki nadają mniej taniczny charakter i pozwalają na precyzyjne mikro utlenianie, dzięki czemu koniak jest bardziej giętki, zyskując w ten sposób gładkość i okrągłości. Bache-Gabrielsen zaznacza swoją różnicę i oferuje podniebieniom odrobinę różnorodności. Aromatyczna struktura tego koniaku pochodzi z harmonijnej mieszanki starannie wyselekcjonowane eaux-de-vie.