Wyświetlanie wszystkich wyników: 7

Angostura Aromatic Bitters 0,2l 44,7%

Angostura® Aromatic Bitters jest kultową marką, wyróżniającą się charakterystyczną żółtą zakrętką i ponadwymiarowa etykietą. Repetura ikonicznego bittera, Angostura® Aromatic Bitters, jest ściśle strzeżonym sekretem. Tylko 5 osób zna pełną listę 52 składników. Angostura® Aromatic Bitters jest w 100% naturalna, bez sztucznych barwników, słodzików czy dodatków. Jej konsystencja, kolor i smak sa niepowtarzalne, jedne w swoim rodzaju i niepodrabialne – choć odbyły się próby – z marnym skutkiem. Zioła i przyprawy, po zważeniu i zmieszaniu poddawane są procesowi perkolacji w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Po dodaniu alkoholu, z mieszanki wydobywane są wszystkie pożądane smaki i aromaty. Ten ekstrakt przetransportowywany jest do zbiorników, gdzie dodana jest reszta wymaganych składników. Cała mieszkanka leżakuje kilka miesięcy, później jest rozcieńczana i butelkowana w mocy 44,7% alkoholu.  

Franklin & Sons Elderflower & Cucumber Tonic Water 0,2l

Czarny bez, dzięki swojej naturalnej delikatnej słodyczy jest perfekcyjnym partnerem dla koktajli z dodatkiem win. W rezultacie tonik ten może być alternatywą dla składników na bazie winogron, wliczając lekkie wzmocnione wina. Ogórek oferuje zaskakującą świeżość z delikatnym odcieniem goryczy chininy. Połączony z czarnym bzem dodaje wigoru letnim drinkom, jak np. „Gin-Fizz”. Idealnie komponuje się z ginami o cytrusowych posmakach cytryny, limonki czy grejpfruta. Równie dobrze współpracuje też z wytrawnymi wermutami o nutach kwiatowych. Wyśmienicie nadaje się do dań francuskich, angielskich i azjatyckich, takich jak pieczona kaczka, sałatka z kurczaka, czy dojrzałe sery cheddar.

Franklin & Sons Ginger Beer 0,2l

Brytyjski klasyk... korzeń imbiru, wyciśnięta cytryna i słodowy jęczmień zostały zmieszane z wodą gazowaną, dając Twojemu podniebieniu pełny smak, który nie jest przesadnie słodki, ale daje trochę ciepła. Imbir jest warzony botanicznie przez pięć dni, aż wkrótce stanie się alkoholem. To wydobywa ciepło imbiru, które łączymy z wyciskaną cytryną i brytyjskim cukrem, aby zrównoważyć napój. Po słodko-słodowym aromacie szybko pojawia się świeżość cytryn. Przekonaj się, że ten cudowny napój imponująco szybko wydobywa ciepło i przyjemny smak.

Franklin & Sons Indian Tonic Water 0,2l

Delikatna mieszanka gazowanej wody źródlanej ze Staffordshire, naturalnego ekstraktu z kory cynchony z Ekwadoru, chininy i najlepszego brytyjskiego buraka cukrowego. Otwiera się żywym musowaniem, dostarczając słodkiego aromatu i orzeźwiającego smaku ostrego, klarownego toniku, który jest subtelnie gorzki i równoważy smak najlepszych alkoholi na podniebieniu. Indian Tonic Water doskonale łączy się z ciężkimi dżinami jałowcowymi. Zawiera naturalne aromaty roślinne i cytrusowe.

Stumbras Vodka 0,2l 40%

STUMBRAS VODKA to wódka, której historia sięga 1906 roku. Przekazywana z pokolenia na pokolenie tradycyjna receptura odzwierciedla doświadczenie i wiedzę litewskich gorzelników. Cechą charakterystyczną wódki jest kłos pszenicy znajdujący się we wnętrzu każdej butelki. Starannie wyselekcjonowane źdźbła są ręcznie przycinane we właściwym czasie, a następnie przechowywane w specjalnych podziemiach przez cztery tygodnie. Dzięki temu stają się neutralne. Wysoka jakość STUMBRAS VODKA to także efekt szczegółowej kontroli każdego etapu produkcji.

Stumbras Vodka Cranberry 0,2l 40%

STUMBRAS CRANBERRY to wódka o smaku żurawinowym, której tradycyjna litewska receptura jest przekazywana z pokolenia na pokolenie. W procesie produkcji tego alkoholu gorzelnicy wykorzystują sok z dojrzałych żurawin, a we wnętrzu każdej butelki umieszczają garść jesiennych żurawin. Dzięki temu wódka wyróżnia się orzeźwiającym, owocowo-leśnym smakiem oraz intensywnie czerwoną barwą.

Stumbras Vodka Quince 0,2l 40%

STUMBRAS QUINCE to intrygująca podróż do przeszłości. Inspiracją do stworzenia wódki o smaku pigwy była tradycyjna receptura gospodyń dawnych litewskich dworków. Wyróżnikami Stumbras Quince są intensywny aromat dojrzałych owoców, orzeźwiający smak lata i złocisty kolor. Walory te to efekt kluczowych dodatków – soku z pigwy i plasterków tego owocu, który nie bez powodu określa się mianem litewskiej cytryny.