Pattini Chianti DOCG
To wino charakteryzuje się jasno rubinową barwą, która przyciąga wzrok swoją elegancją. W nosie oferuje intensywny i trwały bukiet, dominują w nim aromaty wiśni oraz dojrzewającej czereśni, co nadaje mu owocowy i świeży charakter. Na podniebieniu jest wytrawne, z lekką tanicznością, która z czasem łagodnieje, stając się bardziej miękkie i aksamitne, z długim, przyjemnym finiszem. To wszechstronne wino doskonale komponuje się z pikantnymi daniami, pizzą i serami. Najlepiej smakuje serwowane w temperaturze 18 – 20 °C.
Pattini Chianti Riserva DOCG
To wino charakteryzuje się rubinowoczerwoną barwą z granatowymi odcieniami. W nosie oferuje subtelny bukiet, w którym dominują nuty kwaśnej czarnej wiśni, dzikich jagód oraz fiołka, z delikatnym akcentem wanilii. Na podniebieniu jest pełne i okrągłe, z trwałym, lekko taninowym finiszem. Idealnie komponuje się z daniami takimi jak steki, grillowana cielęcina czy duszona wołowina. Najlepiej serwować w temperaturze 18 – 20 °C.
Terre Dei Dogi Cabernet Sauvignon Venezia
Ten produkt wyróżnia się jasnoczerwoną barwą z purpurowymi refleksami. Jego aromat to harmonijne połączenie nut lukrecji i czarnej wiśni, wzbogacone pikantnym akcentem tostów. W smaku lekkie i owocowe, z przyjemną kwasowością. Wyczuwalne są nuty dżemu z dzikich jagód oraz delikatna nuta tytoniu, całość uzupełnia miękka tanina. Produkt idealnie pasuje do dziczyzny i dań z grilla. Zalecana temperatura podania wynosi 18-20 °C.
Terre Dei Dogi IGP Ribolla Gialla
Produkt o olśniewającym słomkowożółtym kolorze, który wyróżnia się intensywnym aromatem rumianku, dzikich kwiatów, prażonych migdałów i krzemienia. W ustach miękki i otulający, z subtelną mineralnością, soczysty i świeży. Doskonały do Prosciutto di San Daniele, świeżego sera Montasio, dań głównych oraz potraw z ryb. Najlepiej podawać w temperaturze 10-12 °C.
Terre Dei Dogi Refosco Trevenezie
To wino o jasnoczerwonej barwie z purpurowymi refleksami urzeka aromatem lukrecji i czarnej wiśni, z delikatnymi pikantnymi nutami tostów. W ustach lekkie i owocowe, z wyraźną, urzekającą kwasowością. Dominują w nim smaki dżemu z dzikich jagód i subtelne nuty tytoniu, a całość dopełnia otulająca tanina. Doskonale komponuje się z dziczyzną i daniami z grilla. Idealna temperatura serwowania to 18-20 °C.
Volare Amaretto 0,7l 25%
Otrzymywany z naturalnego ekstraktu z prasowanych, dojrzałych migdałów, które nadają likierowi wyjątkowy smak. Doskonały do koktajli i innych mieszanych napojów.
Volare Apricot brandy 0,7l 22%
Likier otrzymywany ze specyficznej obróbki dojrzałych moreli, kultowego włoskiego owocu. Morele macerowane są w alkoholu, a następnie destylowane. Obróbka pozwala na uwolnienie wszystkich właściwości owoców. Idealny do koktajli lub innych mieszanych napojów
Volare Blue curacao 0,7l 22%
To najbardziej znany, tradycyjny likier w świecie koktajli. Produkowany ze skórki pomarańczy z wyspy Curacao, która suszona jest w celu uwolnienia olejków eterycznych a następnie destylowana w najlepszym alkoholu. Idealny do przygotowywania koktajli i innych mieszanych napojów
Volare Coconut 0,7l 22%
Likier otrzymywany z naturalnych ekstraktów z kokosa. Typowy dla krajów tropikalnych. Przywodzi na myśl wspomnienie plaż.
Volare Creme de casis 0,7l 16%
Charakterystyczny likier do koktajli, otrzymywany z naparu z czarnej porzeczki, uprawianej w regionie Dijon we Francji. To właśnie od niego wziął swoją nazwę owoc, znany obecnie na całym świecie.
Volare Elderflower 0,7l 22%
Likier otrzymywany przez macerację delikatnych kwiatów bzu, w alkoholu oraz w żmudnym procesie destylacji, pozwala na uchwycenie wszystkich wyjątkowych nut aromatycznych zawartych w czarnym bzie
Volare Green melon 0,7l 22%
Green Melon to likier o intensywnym, słodkim smaku dojrzałego melona, idealny do tworzenia orzeźwiających koktajli. Charakteryzuje się żywym, owocowym aromatem, który dodaje świeżości każdej kompozycji.