Wyświetlanie wszystkich wyników: 10

Angostura 1787 0,7l 40%

Angostura® 1787 jest to super premium blend rumów starzonych minimum 15 lat, dojrzewających w dębowych beczka i zwieńczenie 130 letniego doświadczenia w sztuce produkcji rumów. Jego nazwa jest uczczeniem roku założenia pierwszej fabryki cukru na słynnej plantacji trzciny cukrowej Lapeyrouse na Trynidadzie w 1787 roku.

Angostura 1824 0,7l 40%

Angostura 1824 to mieszkanka najlepszych starzonych rumów, własnoręcznie zebrana przez głównego Master Blendera House of Angostura, z wyselekcjonowanych beczek.  Rumy, starzone w beczkach po burbonie z amerykańskiego dębu od 5 - 17 lat a następnie łączone umiejętnie i ponownie beczkowane. Po osiągnięciu przez rum optymalnej dojrzałości jest on ręcznie przelewany, filtrowany i butelkowany. Idealny do spożywania solo lub na kostkach lodu.

Angostura 1919 + 2 szklanki 0,7l 40%

Ten zachwycający lekki złoty rum o nieporównywalnym smaku jest jednym z najbardziej cenionych rumów z The House of Angostura®. Swój unikalny charakter Angostura®1919 zawdzięcza … historii! Rum stworzony w hołdzie pamięci wielkiego pożaru na Trinidadzie, jest produkowany za pomocą unikanych technik łącznia i opracowywania przez ród Fernandes od XIX wieku. Receptura i proces produkcji Angostura® 1919 zostały idealnie odtworzone z beczek ocalałych w pożarze w latach 30 ubiegłego wieku. Na próżno szukać drugiego rumu z taką przeszłością – urzekająca opowieść o rodzinnej pasji, która przez pokolenia rozwinęła sztukę wytwarzania rumów z Trinidadu i Tobago do perfekcji. Nadzwyczajność tego rumu wychodzi z mieszkanki pięciu trynidadzkich rumów dojrzewających od 5 do 14 lat w opalonych beczkach. Dzięki temu możemy posmakować paletę dębowych, egzotycznych, słodko-miodowych aromatów.  Idealnie sprawdza się do picia bez dodatków oraz w kompozycji z deserami i czekoladą.

Angostura 1919 0,7l 40%

Ten zachwycający lekki złoty rum o nieporównywalnym smaku jest jednym z najbardziej cenionych rumów z The House of Angostura®. Swój unikalny charakter Angostura®1919 zawdzięcza … historii! Rum stworzony w hołdzie pamięci wielkiego pożaru na Trinidadzie, jest produkowany za pomocą unikanych technik łącznia i opracowywania przez ród Fernandes od XIX wieku. Receptura i proces produkcji Angostura® 1919 zostały idealnie odtworzone z beczek ocalałych w pożarze w latach 30 ubiegłego wieku. Na próżno szukać drugiego rumu z taką przeszłością – urzekająca opowieść o rodzinnej pasji, która przez pokolenia rozwinęła sztukę wytwarzania rumów z Trinidadu i Tobago do perfekcji. Nadzwyczajność tego rumu wychodzi z mieszkanki pięciu trynidadzkich rumów dojrzewających od 5 do 14 lat w opalonych beczkach. Dzięki temu możemy posmakować paletę dębowych, egzotycznych, słodko-miodowych aromatów.  Idealnie sprawdza się do picia bez dodatków oraz w kompozycji z deserami i czekoladą.

Angostura 5YO 0,7l 40%

Angostura® 5 YO jest wyjątkową mieszanką lekkich, złotych rumów, starzonych przez przynajmniej 5 lat, w dębowych beczkach po bourbonie. Ostrożna filtracja przez węglowe filtry zapewnia jasny, rozświetlony kolor z subtelnymi złotymi przebłyskami. Niesamowicie wszechstronny w koktajlach, idealny do połączenia z tropikalnymi smakami.

Angostura 7YO 0,7l 40%

Aby stworzyć Angostura® 7 YO, Master Blender z The House of Angostura® stworzył wyjątkową selekcję lekkich, średnich i ciężkich rumów dojrzewających przez minimum 7 lat.  Mieszkanka jest ponownie zamykana w beczce na kolejne 2 lata, dzięki czemu możemy pochwalić się niezapomnianym, głęboki i bogatym rumem.  Jedwabista gładkość ujawnia się po chwili, dlatego poleca się pozwolić rumowi „odpocząć” chwilkę w szklance aby nabrał swoich najznamienitszych właściwości.

Angostura Cocoa Bitters 0,1l 48%

Angostura® Cocoa Bitters to przyprawa do aromatyzowania z nutą gorzkiego kakao i orzechowego karmelu oraz odważnym naparem aromatycznych roślin zapewniająca nieskończone możliwości smakowe. Wyprodukowany z najlepszych, lokalnie zbieranych ziaren kakao Trinitario (Trynidad i Tobago). Uznawany za najlepszą na świecie hybrydę kakao. Doskonale komponuje się ze słodkim wermutem lub dojrzałymi trunkami np. whisky, rum i koniak. Wystarczy jedna lub dwie krople, aby dodać nową głębię smaku do klasycznych koktajli.

Angostura Orange Bitters 0,1l 28%

Angostura® Orange Bitters jest młodszym bratem kultowego Angostura® Aromatic Bitters, wypuszczonym na rynek w 2007 roku. Tworzona według specjalnej receptury jest idealnie zbalansowanym bitterem, łączącym rześkość tropikalnych pomarańczy i rozgrzewające ciepło przypraw. Angostura® Orange Bitters jest dusza koktajli na bazie wódki, ginu, whisky czy rumów. Złożony smak sprawia, ze wyśmienicie sprawdza się w sztuce kulinarnej. Światowej sławy szefowie kuchni używają Angostura® Orange Bitters do słonych sosów, doskonale komponuje się z owocami morza czy czekoladą.

Angostura Reserva White 0,7l 37,5%

Starzony przez minimum 3 lata, Angostura® Reserva jest wybitnym białym rumem: czystym gładki, pełny w smaku z akcentami dojrzałych bananów i owoców tropikalnych. Starzony w beczkach po bourbonie, destylowany i starzony na Trynidadzie. Podwójnie filtrowany przez filtry węglowe w celu usunięcia złocistego koloru i osiągnięcia najwyższej czystości.

Angostura Tamboo Spiced 0,7l 40%

Witajcie w świecie Angostura Tamboo! Stworzona przez zespół The House of Angostura nowość to unikalna kompozycja pełna zabawy, energii i egzotyki. Inspiracją dla niej jest ponadczasowy duch karnawału w Trynidadzie i Tobago, skąd wywodzi się marka i jeden z najsłynniejszych karnawałów na świecie! Nazwa pochodzi od ręcznie robionych instrumentów z bambusa, które stworzyły ścieżkę dźwiękową karnawału, jeszcze zanim powstały karaibskie bębny stalowe. Przygotujcie się na niezapomniane doznania smakowe i muzyczne podróżowanie z Angostura Tamboo!