Mario del Conte Negroamaro 0,75l 13%

Negroamaro – soczysty i miękki, z aromatami jagód i przypraw. Idealny do makaronów i pizzy.

Mario del Conte Primitivo 0,75l 13%

Primitivo o aksamitnej strukturze. Bogaty w aromaty śliwek i czekolady. Perfekcyjny do grillowanych mięs.

MODERNA Cabernet Cortis 0,75 14% 0,75l 14%

Jakie jest: wytrawne, o średnim ciele, lekko szorstkie taniny i średnia kwasowość Pachnie i smakuje: czerwona porzeczka, wiśnia, liść porzeczki, słodka papryka, ściółka, goździk

MODERNA Pinot Noir 0,75 12% 0,75l 12%

Jakie jest: wytrawne, lekkie i miękkie, o słodkiej aromatyce, z niską taniną i średnią kwasowością Pachnie i smakuje: truskawka, poziomka, konfitura wiśniowa, goździk, cedr.

Monsieur 2023 Vin de France 0,75l

Francuskie czerwone wino klasy Vin de France. Lekkie, soczyste, owocowe – idealne na co dzień, do makaronów i pizzy.

Montefalco Rosso DOC 2019

Wino o głębokiej, intensywnej i nieodgadnionej rubinowej barwie, charakteryzuje się bogatym i złożonym bukietem, który otwiera się nutami dojrzałych czerwonych i czarnych jagód, a następnie przechodzi w trzeciorzędowe aromaty cynamonu i czekolady. Na podniebieniu jest pełne i eleganckie, o bogatej strukturze, gęste i o doskonałej budowie, zrównoważone aksamitnymi taninami. Idealnie komponuje się z czerwonymi mięsami i pieczeniami, ale także z wędlinami i dojrzałymi serami.

MONTEFALCO Sagrantino DOCG 2017 0,75l 15%

Montefalco Sagrantino to czerwone wino o doskonałej strukturze i intensywności, symbol Umbrii. Uzyskiwane wyłącznie z winogron Sagrantino, wyróżnia się intensywnym rubinowym kolorem, złożonym aromatem dojrzałych owoców, przypraw i eleganckimi nutami trzeciorzędowymi. Na podniebieniu jest pełne, z aksamitnymi taninami i niezwykłą trwałością. Idealne do czerwonych mięs, dziczyzny i potraw na bazie trufli, jest to wino do długiego leżakowania, zdolne do ewolucji przez dziesięciolecia.

Moutard Bourgogne Epineuil

Wino o przejrzystej, rubinowej czerwieni, z pięknym bukietem czerwonych owoców, takich jak truskawki, agrest i wiśnie. W ustach krągłe, z nutami jeżyn, borówki i czarnej porzeczki, zakończone długim, harmonijnym i lekko pieprznym finiszem. Dzięki wyższej kwasowości i niższej taninie jest wszechstronne w łączeniu z potrawami, szczególnie dobrze pasuje do kaczki, kurczaka, wieprzowiny i grzybów. Podawać schłodzone w temperaturze 12-16°C.