Terre Dei Dogi Refosco Trevenezie

To wino o jasnoczerwonej barwie z purpurowymi refleksami urzeka aromatem lukrecji i czarnej wiśni, z delikatnymi pikantnymi nutami tostów. W ustach lekkie i owocowe, z wyraźną, urzekającą kwasowością. Dominują w nim smaki dżemu z dzikich jagód i subtelne nuty tytoniu, a całość dopełnia otulająca tanina. Doskonale komponuje się z dziczyzną i daniami z grilla. Idealna temperatura serwowania to 18-20 °C.

Trapiche Oak Cask Malbec

To wino ma intensywnie czerwony kolor z fioletowymi odcieniami, które podkreślają jego głębię. W nosie wyczuwalne są owocowe aromaty śliwki i wiśni, nadające mu soczystego charakteru. W ustach jest okrągłe i delikatnie ściągające, z wyraźnymi nutami czerwonych owoców, w których dominuje śliwka, a dodatkowo wyczuwalne są akcenty lukrecji i trufli. Doskonale pasuje do grillowanego mięsa, past, dobrze przyprawionych potraw oraz półtwardych serów, takich jak gouda, gruyère i edam. Najlepiej podawać w temperaturze 16-18 °C.

Trapiche Vineyards Malbec

To wino o jasnoczerwonym kolorze z fioletowymi odcieniami zachwyca owocowym bukietem śliwek i wiśni. W smaku dominuje owocowość, z wyraźnymi nutami śliwki i wiśni, a całość dopełniają subtelne akcenty trufli i wanilii, dając okrągły, przyjemny smak w ustach. Doskonałe do serwowania z pieczonym mięsem, aromatycznymi potrawami oraz półtwardymi serami, takimi jak gouda, gruyère czy edam. Najlepiej smakuje schłodzone do temperatury 16-18 °C.

Voruta Aronia

Wino aroniowe, półwytrawne, w 100% naturalne, dojrzewające w dębowej beczce. Zdobywca Złotego Medalu konkursu Produkt. Długotrwałe starzenie nasyca to naturalne wino aroniowe świeżym aromatem, bogatym kolorem i nieco cierpkim smakiem charakterystycznym dla aronii. Smak wina dobrze komponuje się z daniami mięsnymi – grillowanym mięsem, wołowiną, dziczyzną i dzikim drobiem – jak również pikantnymi przystawkami i dojrzałym serem.

Voruta Czarna Porzeczka

Wino z czarnej porzeczki, półsłodkie, w 100% naturalne, wytwarzane od 1927 roku według tradycyjnej litewskiej receptury uznawanej za litewskie dziedzictwo narodowe. Zdobywca Złotego Medalu konkursu Produkt Roku 2007 na Litwie.

Voruta Granat

Rubinowe wino o aromacie dojrzałych owoców z nutami granatu i soczystych czerwonych jagód, z przyjemnymi taninami. Idealny jako aperitif oraz do czerwonego mięsa, pikantnych potraw, serów i deserów. Serwować w temperaturze 12-14°C.