Gandin DOC Friulano Friuli Isonzo
Wino o olśniewającej słomkowożółtej barwie. W nosie wyczuwalne są intensywne nuty rumianku, dzikich kwiatów, prażonych migdałów i krzemienia. Na podniebieniu miękkie i otulające, z delikatną mineralnością, soczyste i świeże. Doskonałe do Prosciutto di San Daniele, świeżego sera Montasio, dań głównych oraz potraw z ryb. Serwować w temperaturze 10 - 12°C.
Gandin DOC Sauvignon Friuli Isonzo
Wino o słomkowożółtej barwie z delikatnymi zielonymi refleksami. Nos charakteryzuje się intensywnym i bogatym aromatem egzotycznych owoców, z wyczuwalnymi nutami banana, ananasa, zielonego pieprzu oraz liści pomidora, które przechodzą w orzeźwiający finisz z akcentami mięty i pokrzywy. Na podniebieniu wino oferuje intensywne, ciepłe i lekko kwaśne doznania, podkreślone piękną świeżością. Doskonale komponuje się z daniami rybnymi, risotto oraz białymi mięsami, a szczególnie polecane do białych szparagów. Serwować w temperaturze 8 - 10°C.
HARSÁNYI Ciróka Furmint BIO 0,75l 11,5%
Jest to wyjątkowo eleganckie wino o wyraźnych nutach owocowych, takich jak jabłko, gruszka i pigwa. Dzięki sześciomiesięcznemu leżakowaniu w dębowych beczkach, smak orzechów laskowych i herbatników bardzo delikatnie i przyjemnie wkomponował się w wino. Oczywiście nie zabrakło również niepowtarzalnej mineralności tokaju, która wzbogaca spektrum smaków lekko dymnymi, krzemionkowymi aromatami.