Wytrawne czerwone Bordeaux z odmian Merlot, Cabernet Sauvignon i Cabernet Franc. Głębokie nuty owoców i przypraw, aksamitne taniny i harmonijny finisz. Idealne do czerwonych mięs i serów.
Calvet Macon Villages 0,75 13%
Wytrawne Chardonnay z południowej Burgundii – świeże, owocowe i mineralne. Idealne do ryb, drobiu i lekkich dań.
Calvet Malbec Vis Cahors 0,75 l 13%
Czerwone, wytrawne Malbec z Cahors – głębokie, taniczne i aromatyczne. Idealne do steków, dziczyzny i potraw z grilla.
Calvet Minervois 0,75 l 14%
Czerwone wytrawne wino z Langwedocji – ziołowe, owocowe, z dobrą strukturą. Idealne do jagnięciny, grilla i dań śródziemnomorskich.
Calvet Saint-Joseph (CC) 0,75 l, 13%
Czerwone wytrawne Syrah z apelacji Saint-Joseph – eleganckie, pikantne i mineralne. Doskonałe do mięs, dziczyzny i ziołowych potraw.
Calvet Varietals Cabernet Sauvignon VIS 0,75l 14%
Wytrawne Cabernet Sauvignon z Languedoc–Pays d’Oc. Głęboko owocowe, intensywne i zbalansowane, z elegancką strukturą i długim finiszem. Idealne do mięs i serów.
Calvet Varietals Chardonnay 0,75 l 13%
Wytrawne Chardonnay z Francji – świeże, owocowe i harmonijne. Świetne do ryb, drobiu i łagodnych dań warzywnych.
Calvet Varietals Cinsault Rosé VIS 0,75 l 12%
Wytrawne rosé z Cinsault z Languedoc-Pays d’Oc (Vin de France). Bardzo jasnoróżowe, owocowe i orzeźwiające, z nutami truskawek i delikatną przyprawowością. Idealne na aperitif lub do lekkich potraw.
Calvet Varietals Merlot VIS 0,75l 14%
Czerwone wytrawne Merlot z Francji – miękkie, owocowe i przyjemne. Idealne do makaronów, grillowanych warzyw i drobiu.