Calvet Loire Vouvray 0,75, 11%
Półwytrawne białe Chenin Blanc z apelacji Vouvray – miękkie, kwiatowe i lekko miodowe. Idealne do dań azjatyckich, drobiu i deserów z owocami.
Calvet Macon Villages 0,75 13%
Wytrawne Chardonnay z południowej Burgundii – świeże, owocowe i mineralne. Idealne do ryb, drobiu i lekkich dań.
Calvet Malbec Vis Cahors 0,75 l 13%
Czerwone, wytrawne Malbec z Cahors – głębokie, taniczne i aromatyczne. Idealne do steków, dziczyzny i potraw z grilla.
Calvet Minervois 0,75 l 14%
Czerwone wytrawne wino z Langwedocji – ziołowe, owocowe, z dobrą strukturą. Idealne do jagnięciny, grilla i dań śródziemnomorskich.
Calvet Saint-Joseph (CC) 0,75 l, 13%
Czerwone wytrawne Syrah z apelacji Saint-Joseph – eleganckie, pikantne i mineralne. Doskonałe do mięs, dziczyzny i ziołowych potraw.
Calvet Varietals Cabernet Sauvignon VIS 0,75l 14%
Wytrawne Cabernet Sauvignon z Languedoc–Pays d’Oc. Głęboko owocowe, intensywne i zbalansowane, z elegancką strukturą i długim finiszem. Idealne do mięs i serów.
Calvet Varietals Chardonnay 0,75 l 13%
Wytrawne Chardonnay z Francji – świeże, owocowe i harmonijne. Świetne do ryb, drobiu i łagodnych dań warzywnych.