Viña Mayor Roble

Czerwone wino z Ribera del Duero z odmiany Tempranillo, dojrzewające krótko w beczce. Aromaty czerwonych owoców, przypraw i wanilii. Świeże, zbalansowane, z jedwabistymi taninami. Idealne do tapas, grillowanych mięs i kuchni śródziemnomorskiej.

Voruta Aronia

Wino aroniowe, półwytrawne, w 100% naturalne, dojrzewające w dębowej beczce. Zdobywca Złotego Medalu konkursu Produkt. Długotrwałe starzenie nasyca to naturalne wino aroniowe świeżym aromatem, bogatym kolorem i nieco cierpkim smakiem charakterystycznym dla aronii. Smak wina dobrze komponuje się z daniami mięsnymi – grillowanym mięsem, wołowiną, dziczyzną i dzikim drobiem – jak również pikantnymi przystawkami i dojrzałym serem.

Voruta Blossom Rose

Różowy napój winny o lekkim i orzeźwiającym smaku, z owocowo-jagodową nutą, stworzony z naturalnego wina wiśniowego i jabłkowego, wzbogacony ekstraktami z owoców dzikiej róży. Idealnie pasuje do dań drobiowych, warzywnych, łagodnych serów oraz ulubionych owoców. Serwować schłodzone do 8°C.

Voruta Blossom White

To białe wino zachwyca wspaniałą różnorodnością aromatów kwiatów i lekkich owoców. Idealnie komponuje się z rybnymi lub warzywnymi daniami, łagodnymi serami oraz lekkimi przekąskami. Aby w pełni cieszyć się jego delikatnym bukietem, serwuj je schłodzone do 8°C.

Voruta Czarna Porzeczka

Wino z czarnej porzeczki, półsłodkie, w 100% naturalne, wytwarzane od 1927 roku według tradycyjnej litewskiej receptury uznawanej za litewskie dziedzictwo narodowe. Zdobywca Złotego Medalu konkursu Produkt Roku 2007 na Litwie.

Voruta Granat

Rubinowe wino o aromacie dojrzałych owoców z nutami granatu i soczystych czerwonych jagód, z przyjemnymi taninami. Idealny jako aperitif oraz do czerwonego mięsa, pikantnych potraw, serów i deserów. Serwować w temperaturze 12-14°C.