Pattini Chianti Riserva DOCG
Login to see pricesTo wino charakteryzuje się rubinowoczerwoną barwą z granatowymi odcieniami. W nosie oferuje subtelny bukiet, w którym dominują nuty kwaśnej czarnej wiśni, dzikich jagód oraz fiołka, z delikatnym akcentem wanilii. Na podniebieniu jest pełne i okrągłe, z trwałym, lekko taninowym finiszem. Idealnie komponuje się z daniami takimi jak steki, grillowana cielęcina czy duszona wołowina. Najlepiej serwować w temperaturze 18 – 20 °C.
Renascenzia Bianco Colline Pescaresi IGT
Login to see pricesKupaż 70 % Pecorino & 30 % Rieslinga; beczka + anfora; marakuja, miód akacjowy i krzemienność.
Renascenzia Montepulciano d’Abruzzo DOC
Login to see pricesWyraziste Montepulciano z ekologicznej winnicy; 6 mies. cement, 10 mies. dąb – soczyste ciemne owoce i aksamitne taniny.
Salvaterra Falia Vino Bianco 0,75 13%
Login to see pricesSalvaterra Falia Vino Bianco to przyjemny, dobrze zrównoważony biały blend z Veneto, oferujący świeżą owocowość i lekki styl. Ze względu na mieszankę 5 klasycznych szczepów i dobre parametry kwasowe, wino doskonale sprawdzi się jako aperitif oraz do dań z kuchni śródziemnomorskiej.
Salvaterra Falia Vino Rosso 0,75 12,5%
Login to see pricesSalvaterra Falia Rosso to nowoczesny, łatwy w piciu włoski blend z Veneto, oparty na lokalnych szczepach (Corvina, Rondinella, Teroldego) z uzupełnieniem klasyków bordoskich (Cabernet, Merlot). Cechuje się bogatą owocowością, średnim ciałem i przyjemną strukturą taninową, co czyni go uniwersalnym winem na co dzień i do dań kuchni śródziemnomorskiej.
Sandeman 10YO Tawny
Login to see pricesTen głęboko czerwony produkt z ceglastym tłem zachwyca eleganckim i złożonym aromatem dojrzałych owoców, dżemu i orzechów, wzbogaconym nutami wanilii i rodzynek. W smaku jest pełne, bogate i przyciągające, z doskonałym balansem między owocami a aromatami dębowymi, kończąc trwałym finiszem. Idealne do degustacji solo lub jako wyrafinowany dodatek do posiłków. Podawać w temperaturze 12-16°C.
Sandeman 2019 Ruby Quinta Do Seixo
Login to see pricesTen głęboki, kryjący rubinowy trunek wyróżnia się doskonałym złożonym aromatem, łączącym nuty dzikich krzewów z pikantnymi akcentami curry, pieprzu i imbiru, a także czerwonych jagód, czarnych owoców i lekką nutą kakao. Na podniebieniu zachwyca intensywnym smakiem dzikich krzewów i czerwonych jagód, z wyjątkowo długim finiszem i dużą koncentracją. Doskonały w połączeniu z daniami mięsnymi w sosach, wędlinami i serami. Podawać w temperaturze 16-18°C.