Showing 13–23 of 23 results

Moutard Brut Carte d’Or Champagne

Moutard Brut Carte d’Or ten wytrawny szampan w całości powstaje z winogron pinot noir. Winorośl uprawiana w glinie i glebie wapiennej zdatna jest do użytku po minimum 10–20 latach uprawy. Całość upraw znajduje się w okolicach Buxeuil i Polisy, a winogrona zbierane są tylko ręcznie.

Moutard Brut Reserve Champagne

Wino o jasnozłotym kolorze, z delikatnym aromatem akacji i cytrusów. W ustach żywe, perliste, o przyjemnej kwasowości, dającej orzeźwienie, z lekką mineralnością i cytrusowym tłem. Idealne do tłustych ryb, owoców morza i białych mięs. Najlepiej podawać schłodzone w temperaturze 8-12°C.

Moutard Grande Cuvée Brut Champagne

Wino o pięknym, złoto-żółtym kolorze, z delikatnym i bogatym aromatem masła, migdałów oraz brioche. W ustach prezentuje się żywo, elegancko, z doskonałą równowagą smaków i pełnią. Idealne do serwowania z przystawkami, takimi jak surowe warzywa, owoce morza, ryby, wędliny, foie gras, tatar wołowy i z tuńczyka. Doskonale komponuje się również z białymi mięsami, jak drób i cielęcina, czy z wołowiną i kaczką. Należy serwować schłodzone, w temperaturze 8-12°C.

Moutard Grande Cuvée Demi Sec Champagne

Moutard Demi Sec posiada wszystkie cechy najlepszych szampanów od Moutarda. Bardzo elegancki, półwytrawny Moutard o pięknym żółtym kolorze.

Moutard Methode Traditionnelle Blanc De Blancs

Wino o jasnozłotej barwie. W nosie dominują aromaty cytrusów i miodu z delikatną mineralnością. W ustach perliste, z wyczuwalnymi nutami owoców cytrusowych, które stopniowo przechodzą w brzoskwiniowe i morelowe akcenty, podkreślone subtelnym mineralnym wykończeniem. Idealne do serwowania z rybami, owocami morza oraz białym mięsem. Doskonałe również jako aperitif. Najlepiej smakuje schłodzone do temperatury 8-12°C.

PROSECCO ARDEVI EXTRA DRY DOC 0.75L

Winogrona są zbierane wcześnie, aby zachować ich kwasowość i aromat. Moszcz oddzielany jest od skórek poprzez delikatne tłoczenie i fermentowany w kontrolowanej temperaturze. Następnie dojrzewa w stali i wtórnie fermentuje metodą Charmata.

Voruta Sparkling Blossom Cornflower

To wino zachwyca lekkością i orzeźwieniem, oferując subtelny owocowy aromat. Idealny jako aperitif lub do lekkich przekąsek, najlepiej serwować go schłodzonego do 8°C. Podawaj w szerokiej szklance z kostkami lodu, udekorowanej liśćmi mięty lub świeżymi owocami, aby w pełni podkreślić jego smakowitość.

Voruta Sparkling Blossom Rose

To wino ma różowy kolor, który przyciąga wzrok i zapowiada jego unikalny charakter. W ustach dominują intensywne taniny, a jego smak i aromat wyróżnia się wyrazistymi nutami aronii, nadającymi mu głębi i wyjątkowość. Najlepiej podawać schłodzone do 8°C, w szerokiej szklance z kostkami lodu, udekorowane świeżymi wiśniami, malinami lub innymi owocami, co dodatkowo wzbogaca jego walory smakowe i prezentację.