Franklin & Sons Rosemary & Black Olive Tonic 0,2l
Cierpki smak czarnej oliwki wspaniale równoważy słodsze nuty, typowe dla mocnych win, takich jak sherry, porto czy vermouth lub ginu na bazie ziół. Posiada delikatny aromat i idealnie komponuje się z wyborem zarówno słodkich oraz wytrawnych alkoholi. Smakuje wspaniale ze śródziemnomorskimi ginami. Miesza się nienagannie ze słodkimi wermutami ziołowymi i sherry Oloroso. Pasuje do potraw włoskich i śródziemnomorskich, takich jak pasta, pita czy rolada wieprzowa typu porchetta.
Langley’s First Chapter 0,7l 38%
Lżejszy, z dominacją cytrusów, smakowity gin w stylu London Dry o niższym zawartości alkoholu (ABV) i atrakcyjnej cenie - Langley's First Chapter powstał z naszym celem, aby stać się najbardziej dostępną marką ginu na świecie. Rozszerzony zestaw 10 botaników sprawia, że First Chapter doskonale sprawdza się w drinkach mieszanych, oferując wymagającym konsumentom i branży bardziej przystępną cenowo opcję London Dry Gin.
Langley’s London Dry Gin 0,7l 41,7%
W przeciwieństwie do skomplikowanych receptur botanicznych, Langley's London Dry Gin wykorzystuje osiem botanicalsów, wybranych wyłącznie ze względu na ich wpływ na efekt końcowy. Efektem jest gin London Dry o wyraźnych nutach jałowca, który stawia na jakość, nie komplikuje podniebienia nadmiarem botanicalsów, pozostawiając miejsce w szkle, aby każdy mógł dostosować go do własnych upodobań.
Langley’s Old Tom Gin 0,7l 47%
Gin Old Tom to klasyczny styl ginu i niezbędny składnik każdego baru koktajlowego, zwłaszcza tych serwujących klasyczne drinki. Jego historyczne znaczenie stanowi doskonały temat do rozmów zarówno dla barmanów, jak i miłośników koktajli. Jest to idealny produkt do rozpoczęcia rozmów z prestiżowymi lub premium klientami, ponieważ Old Tom Langley plasuje się jako jedno z najlepszych na świecie, bez wysiłku prezentując wysoką jakość i autentyczność marki.
Portobello Celebrated Butter Gin 0,7l 42%
We wszystkich odsłonach Portobello Gin, podkreślamy mocno historię i tradycję. Celebrated Butter Gin nie jest inny – w rzeczywistości pomysł pochodzi z książki opowiadania Karola Dickensa – „Szkice Boza”. Dickens uwielbiał obserwować i udokumentuj Londyn w okresie jego rozwoju przemysłowego i niepokojów społecznych. W „Sketches by Boz” Dickens opowiada o doświadczeniu przebywania w Gin Palace. Podczas w Pałacu widział wiele rodzajów ginu m.in „Celebrated Butter Gin”. Imię „Celebrated Butter Gin” był prawdopodobnie bardzo wczesnym narzędziem marketingowym używanym do sugerowania, że gin był wysokiej jakości. Do produkcji naszego ginu bierzemu Portobello Road London Dry Gin i redestylujemy go z 10 blokami angielskiego masła niesolonego. Masło nadaje ginowi kremowy posmak w ustach i odrobinę słodyczy i słoność.
Portobello Navy Strenght 0,5l 57,1%
Inspirowana żeglarstwem ekspresja butelkowana z mocnym 57,1%, jest potężniejsza i bardziej aromatycznej wersji London Dry Gin z Portobello Road i została doprawiona angielską solą morska. Gin jest destylowany z angielskiej pszenicy i sygnowany przez Portobello Road Gin. Niewielka ilość angielskiej soli morskiej dodaje się pod koniec procesu destylacji, co daje subtelny, ale wyraźny smak. Jest intensywny, mocny, mieszalny i ma wyraźną morską nutę.
Portobello Road Gin 0,7l 42%
Nasz podstawowy gin Portobello Road Gin No. 171, jest destylowany w Anglii, z pszenicy angielskiej. Nasze dziewięć składników botanicznych pochodzi z całego świata. Należą do nich jagody jałowca i irys z Toskanii, hiszpańskie skórki cytrynowe, gorzkie skórki pomarańczowe z Haiti lub Maroka, gałka muszkatołowa z Indonezji i kora kasji z Azji Południowo-Wschodniej.
Portobello Savoury Gin 0,7l 42%
Czerpiąc inspirację z Morza Śródziemnego zarówno pod względem aromatów, jak i smaków, Portobello Road Savory Gin wykorzystuje różnorodność klasycznych ginów botanicznych oraz wybór śródziemnomorskich ziół i cytrusów, zapewniając ziołowy i ciepły komfort. Do klasycznego zestawu składników botanicznych, których używamy w Portobello London Dry Gin, dodajemy jeszcze bergamotkę, rozmaryn, bazylię i zieloną oliwkę, i tak jak z Navy Gin, po destylacji dodajemy tylko niewielką szczyptę soli morskiej, aby nadać mu lekką nutę nadmorskiego powietrza.