Calecara Appassimento Red
To wino charakteryzuje się głębokim purpurowoczerwonym kolorem. W nosie dominuje aromat dojrzałych owoców, takich jak czerwone porzeczki i maliny, z nutami dżemu. W ustach pełne, dobrze zbalansowane, z doskonałą kwasowością. Idealnie komponuje się z daniami na bazie makaronu, parmigianą, klopsikami, pieczonymi czerwonymi mięsami oraz twardymi serami. Najlepiej podawać je schłodzone do temperatury 8-10°C.
Calecara DOC Primitivo di Manduria
Wino o rubinowo-czerwonej barwie z granatowymi refleksami urzeka intensywnym bukietem czarnych jagód z nutami lukrecji i kawy. W ustach dominuje mocny smak z aksamitnymi, otulającymi taninami. Wytrwałe wykończenie przynosi akcenty dżemu i przypraw. Doskonale komponuje się z wyśmienitymi kawałkami mięsa, daniami z grilla oraz makaronem z intensywnymi sosami. Najlepiej serwować schłodzone do temperatury 18°C.
Calecara IGP Primitivo Puglia
Ten rubinowo-czerwony trunek o fiołkowych odcieniach oczaruje swoim bukietem aromatów, w którym dominują nuty wiśni oraz małych czerwonych owoców, takich jak porzeczki i maliny. Na podniebieniu zachwyca okrągłą i otulającą strukturą, z jedwabistymi taninami i świeżym finiszem. Idealnie komponuje się z polędwicą, klopsikami w sosie, gulaszem oraz parmigianą. Najlepiej smakuje podawany schłodzony do temperatury 18-20°C.
Cape Dreams Merlot
Wino o głębokiej i intensywnej barwie, z wyrazistymi nutami dojrzałych, słodkich czerwonych owoców. W ustach pełne, z dobrze dojrzewającym drewnianym charakterem, miękkimi taninami i bogatymi smakami dojrzałych, słodkich owoców. Wszechstronne w parowaniu z różnymi potrawami. Podawać schłodzone w temperaturze 16-18°C.
Cape Dreams Natural Sweet Red Blend
Wino charakteryzuje się urzekającą czerwienią z fioletowymi refleksami. Ma bogaty nos z nutami dżemowymi i karmelowymi, a w ustach dominują dojrzałe owoce, figi, karmel i lukrecja. Doskonale pasuje do dań mięsnych, makaronów, dojrzałych serów i serów pleśniowych, a także idealnie komponuje się z deserami, zwłaszcza czekoladowymi. Serwować w temperaturze 16 - 18 °C.
Cape Dreams Shiraz
Wino o głębokiej czerwieni z fioletowymi odcieniami, z owocowymi aromatami śliwki i jagody, wzbogaconymi nutami tytoniu i pieprzu. W ustach wyraziste, z przyjemnymi akcentami dębowymi, które dodają głębi smaku. Wino jest gotowe do picia, ale zyska dodatkową wartość po kilku latach leżakowania. Idealne do czerwonych mięs, dziczyzny, kiełbas, gulaszy i grillowanych potraw. Podawać schłodzone w temperaturze 16-18°C.
Casa Ferrerinha Callabriga
Wino o gęstej, niebiesko-czerwonej barwie, zachwycające aromatem dojrzałych ciemnych wiśni, truskawek i czarnej porzeczki, wzbogaconym nutami mięty, lukrecji, smoły i beczek. W ustach młode, soczyste i bogate, z intensywną koncentracją owoców. Charakteryzuje się świeżą kwasowością oraz długimi, strukturalnymi taninami, które prowadzą do mocnego posmaku i długiego finiszu. Idealne do serwowania z wołowiną, jagnięciną, dziczyzną, a także grillowanym mięsem czy jesiennymi gulaszami. Najlepiej podawać w temperaturze 16-18 °C.